Thies Dijkhuis

Eigenlijk ben ik hier met mijn neus in de boter gevallen

In gesprek met: Thies Dijkhuis

"Eigenlijk ben ik hier met mijn neus in de boter gevallen. De inrichting van de Hunzezone hier was ooit echt een pokerspel. De stad wilde graag uitbreiden, en ik wilde dit landschap behouden. Mijn familie woont en werkt al sinds eeuwen aan de boorden van de Hunze. Maar dit gebied dreigde dus door de uitbreidingsplannen van Groningen opgeslokt te worden. En in die tijd dat dat speelde, ben ik lid geworden van VBZO, of liever gezegd de voorloper hiervan. Dat leek me wel handig. En dat bleek ook zo te zijn."

"Je blijft goed op de hoogte van alles, je leert je buur-ondernemers beter kennen. En door de samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers is het hier inmiddels een heel harmonieus terrein geworden. Ik ging ook naar veel bijeenkomsten van de vereniging. Dat is inmiddels wel minder geworden, omdat ik wat slechter ter been ben. Het nieuws van de vereniging volg ik zeker nog, via de nieuwsbrief en de website. En ik heb natuurlijk contact met ondernemers op het terrein. Ik zie ze ook vaak voor mijn raam langslopen, op hun lunchwandeling door de Hunzezone. We zwaaien naar elkaar."

Thies Dijkhuis, Hunzedalbeheerder en bewoner van de Euvelgunnerheem. Thies Dijkhuis zet zich al meer dan 40 jaar in voor het behoud van het bijzondere landschap van de Hunzezone op Zuidoost. Al lid van de voorlopers van ZO.