Zomerwerkzaamheden weg en spoor 2019

Zomerwerkzaamheden weg en spoor 2019

05-06-2019

In de zomervakantie vinden er op verschillende plekken in en rond de stad Groningen werkzaamheden plaats die voor verkeershinder zorgen. Een overzicht van de grote werkzaamheden vind je hieronder. Uiteraard zijn er ook veel kleinere werkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor het verkeer en niet in dit overzicht staan. Deze werkzaamheden en de meest actuele werkzaamheden vind je op de Slimme Kaart op de website van Groningen Bereikbaar.

Stremming zuidelijke ringweg

Van 12 juli tot en met 26 augustus wordt de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Julianaplein en afrit 38 Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via Ring West, Noord en Oost.

Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)

In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van 13 juli t/m 25 augustus in beide richtingen afgesloten voor verkeer.  Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen, Veendam/Weener

Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen, Veendam/Weener. De Helperzoomtunnel wordt dan ingeschoven. Er worden bussen ingezet.

Werkzaamheden juni
Ook in juni vinden er nog diverse werkzaamheden plaats die voor verkeershinder zorgen:

Herinrichting Zernikelaan
Op maandag 3 juni wordt gestart met de werkzaamheden aan het fiets- en voetpad aan de westzijde van de Zernikelaan. Het fiets- en voetpad is daarom gestremd tot en met vrijdag 21 juni. Van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni is de afrit vanaf de N370 (zuidzijde) richting de Zonnelaan en de westzijde van de Zonnelaan gestremd voor autoverkeer.

Spoorwegovergangen Hoendiep (Vierverlaten) en Peizerweg

Van 3 tot en met 13 juni is de spoorwegovergang Hoendiep (Vierverlaten) gestremd. In het Pinksterweekend is de spoorwegovergang Peizerweg gestremd.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen en Buitenpost
In het Pinksterweekend rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Buitenpost.

 

Weekendstremmingen N33

De autoweg N33 (Eemshaven-Assen) is dit jaar een aantal keren dicht. Dit heeft vooral te maken met onderhoudswerkzaamheden. Hieronder een opsomming van de data en afgesloten weggedeeltes van de N33.

  • 7 t/m 9 juni: Assen-Gieten
  • 21 t/m 23 juni: Gieten-Veendam
  • 5 t/m 7 juli: Veendam-Siddeburen
  • 13 t/m 15 september: Veendam-Siddeburen
  • 27 t/m 29 september: Gieten-Veendam
  • 11 t/m 13 oktober: Assen-Gieten

Weekendstremmingen Hereweg

Ivm de sloop van het viaduct over de Hereweg, zal de Hereweg gedurende 3 weekenden worden afgesloten voor het verkeer. Openbaar vervoer heeft wel doorgang. Fietsers worden omgeleid.

  • 14 juni 21.00 uur - 17 juni 5.00 uur
  • 21 juni 21.00 uur - 24 juni 5.00 uur
  • 28 juni 21.00 uur - 1 juli 5.00 uur

 

N46 tussen Groningen en Huizinge

Van maandag 24 juni 9.00 uur tot woensdag 26 juni 6.00 uur is de N46 tussen Groningen en Huizinge buiten de spits gestremd. Het gaat om de tijdsvakken 9.00 - 15.00 uur en 19.00 - 6.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief