Zomervakantie: werkzaamheden op N7 en N361

Zomervakantie: werkzaamheden op N7 en N361

04-07-2019

Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener.

Stremming zuidelijke ringweg

Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met maandag 26 augustus 5.00 uur wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.


Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)

In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van zaterdag 13 juli 6.00 uur t/m zondag 25 augustus 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N996 (Onderdendam, Middelstum) en de N46. Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener

Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Tijdens deze periode wordt de Helperzoomtunnel onder het spoor geschoven. Daarnaast zijn er spoorwerkzaamheden ter hoogte van station Groningen Europapark en De Vork in Haren. Arriva en NS zetten bussen in.

Zomeracties

Groningen Bereikbaar heeft deze zomer verschillende acties om de hinder door de werkzaamheden te omzeilen. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het OV, de fiets of een P+R. Gratis of met korting.

Zomerkorting P+R-abonnement
Deze zomer geldt een korting van 50% op het P+R-maandabonnement. Voor slechts 25 euro per maand reis je dagelijks met de bus vanaf de P+R-terreinen rondom de stad verder.

Banden op spanningsactie P+R
Elke donderdag in de zomervakantie kun je op één van de P+R-terreinen je autobanden gratis op de juiste spanning laten brengen bij het parkeren op de P+R. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten.

Probeer gratis een e-bike

Met een e-bike of speed pedelec is een afstand van zo’n 15 kilometer naar de stad Groningen goed te overbruggen. Beide fietsen kun je gratis een week uitproberen.

Probeer 3 weken openbaar vervoer. Gratis!

Met de OV-probeerkaart is het mogelijk drie weken lang te ervaren hoe het is om met de bus of trein naar het werk in de stad Groningen te reizen.

Probeer de trein Groningen-Winsum

Met de OV-probeerkaart reis je drie weken gratis met de trein op het traject Groningen-Winsum. Vanwege de stremming op de N361 zijn er extra probeerkaarten beschikbaar.

Meer informatie

Op www.groningenbereikbaar.nl/zomer vind je meer informatie over deze en andere werkzaamheden, omleidingskaartjes en zomeracties voor fiets, OV en P+R, waarmee je de hinder kunt omzeilen.

Op de hoogte blijven

Voor deze en andere werkzaamheden, check voor vertrek www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart en bekijk de actuele verkeerssituatie. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over verkeershinder door werkzaamheden? Volg Groningen Bereikbaar op social media en meld je aan voor de nieuwsbrief via www.groningenbereikbaar.nl/nieuwsbrief. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief