Zomeracties voor het OV, de fiets of een P+R

Zomeracties voor het OV, de fiets of een P+R

03-07-2019

Deze zomer wordt er in en rond Groningen gewerkt aan de wegen en het spoor. Dit betekent hinder voor weggebruikers en treinreizigers. Groningen Bereikbaar zet tijdens de zomerperiode acties in waarmee forenzen en bezoekers gratis of met korting het OV, de (e)fiets of een P+R kunnen proberen. Zo kunnen reizigers de hinder omzeilen en ervaring opdoen met een andere manier van reizen. Misschien iets voor jouw organisatie en medewerkers?

Acties

  • Met het Zomerkorting P+R-abonnement kunnen forenzen een P+R-maandabonnement kopen met 50% korting. Voor slechts 25 euro per maand kan men tijdens de zomer dagelijks met de bus vanaf een P+R-terrein rondom de stad verder naar hun bestemming in de stad en terug.
  • Elke donderdag in de zomervakantie kan men op één van de P+R-terreinen gratis autobanden op de juiste spanning laten brengen bij het parkeren op de P+R. Met de juiste bandenspanning wordt er veiliger gereden, minder CO2 uitgestoten en bespaart het kosten.
  • Automobilisten die het fietsen vanaf de P+R willen uitproberen kunnen deze zomer een week lang gratis gebruik maken van een fiets om in Groningen te komen. De fietsen worden aangeboden op P+R Hoogkerk en P+R Haren. Met deze acties wil Groningen Bereikbaar automobilisten stimuleren eens gebruik te maken van de P+R.

De bestaande acties van Groningen Bereikbaar worden verder uitgebreid:

  • Zo worden er extra speed pedelecs toegevoegd aan de probeerpoule, zodat meer mensen tijdens de zomer mee kunnen doen aan de Probeer gratis een e-bike-actie
  • Omdat de treinverbinding tussen Winsum en Groningen een handig alternatief kan zijn voor reizigers van en naar Winsum als de N361 gedurende zes weken is gestremd, worden extra OV-probeerkaarten beschikbaar gesteld. Automobilisten die in Groningen werken kunnen met de 'OV-probeerkaart' drie weken lang ervaren hoe het is om met de trein of bus naar het werk te reizen.

Reserveren

Voor meer informatie en het reserveren van deze zomeracties kijk op www.groningenbereikbaar.nl/zomer.

Werkzaamheden

Vanaf vrijdagavond 12 juli is de zuidelijke ringweg richting Hoogezand tussen het Julianaplein en het Europaplein zes weken afgesloten. In de zomervakantie wordt ook de N361 tussen Groningen en Winsum vanaf de Boterdiepbrug in Groningen tot de Munnikeweg voorbij Adorp afgesloten in beide richtingen. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden fietsen. Van 31 juli tot en met 7 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Nog meer werkzaamheden aan weg of spoor zijn te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie.

Bron artikel en copyright afbeelding: groningenbereikbaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief