Werkzaamheden ringweg januari 2019

Werkzaamheden ringweg januari 2019

10-01-2019

Begin 2019 worden er veel werkzaamheden verricht aan weg en spoor. Ook de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gaan verder in januari. Lees hier meer over de werkzaamheden en mogelijke stremmingen.

Zuidelijke ringweg richting Hoogezand in de nacht van 25 op 26 januari gestremd

Vanaf vrijdagavond 25 januari 22.00 uur tot en met zaterdagochtend 26 januari 07.00 uur is de zuidelijke ringweg in de richting Hoogezand gestremd tussen het Julianaplein tot aan de Europaweg. De oprit vanaf de Europaweg in de richting van Hoogezand is open. Combinatie Herepoort start om 20.00 uur met voorbereidende werkzaamheden zoals het afsluiten van enkele rijstroken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. In deze nacht schuift Combinatie Herepoort de zuidelijke rijbanen in de richting van Hoogezand op naar het noorden. Vanaf zaterdag 26 januari rijdt het verkeer tussen het Julianaplein en de Europaweg in beide richtingen op de tijdelijke weg. Deze verkeerssituatie blijft de komende jaren gelijk.

Oprit Kempkensberg richting Hoogezand definitief dicht

Omdat het verkeer vanaf 26 januari op de andere weghelft rijdt, is de oprit vanaf de Kempkensberg richting Delfzijl en Hoogezand niet meer beschikbaar. Deze wordt daarom definitief afgesloten.

Sloop viaduct Esperantostraat

Zodra het verkeer op de tijdelijke weg rijdt, kunnen de zuidbaan van de zuidelijke ringweg en de oprit vanaf de Kempkensberg op termijn worden afgebroken voor de bouw van de verdiepte ligging. Tijdens de reeds geplande treinvrijeperiode van 16 tot 20 februari 2019 wil Combinatie Herepoort hiermee een begin maken door het viaduct over het spoor bij de Esperantostraat deels te slopen. Hiervoor is echter nog geen de toestemming verleend. De documenten die nodig zijn om toestemming te verlenen voor het deels slopen van het viaduct liggen nog ter beoordeling voor.

Bron artikel en afbeelding: aanpakringzuid.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief