Werkzaamheden N7 bij Laan Corpus Den Hoorn

Werkzaamheden N7 bij Laan Corpus Den Hoorn

15-07-2021

De weg van het Vrijheidsplein (N370) naar de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is dicht. Deze twee rotondes zijn ook grotendeels dicht, net als de oprit (36) naar de A7 (richting Hoogkerk/Drachten). De Jan Evert Scholtenlaan die vanaf de rotondes naar het Stadspark gaat, is al sinds maandag dicht voor autoverkeer. Dit weekend kunnen fietsers en voetgangers er ook niet langs.

Wel is het mogelijk om van de A7 vanuit Hoogkerk de snelweg te verlaten bij Laan Corpus den Hoorn (afrit 36, West en Centrum). Vanuit deze richting kan verkeer ook via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg.

Omleidingen

Verkeer wordt vanaf de westelijke ringweg omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan. Vanaf Laan Corpus Den Hoorn kan verkeer bij Groningen Zuid de A28 op en via het Julianaplein naar de N7 richting Drachten. Fietsers en voetgangers kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij het Piccardthof.

Werkzaamheden volgen via webcam

Aannemer Combinatie Herepoort gaat deze maand het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn op zijn plek hijsen. Het viaduct is naast de weg gebouwd en wordt nu op zijn plek gezet. Speciaal voor deze werkzaamheden heeft Aanpak Ring Zuid een extra webcam geplaatst. Deze staat bij de rotonde van de Laan Corpus den Hoorn. Eerst staat de camera nog gericht op de Jan Evert Scholtenlaan. Zodra het inrijden begint beweegt de camera mee richting de ringweg.

Bekijk de webcam (Livestream Laan Corpus den Hoorn).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief