Webinar 'Wat NOW???' voor ondernemers op 14 april

Webinar 'Wat NOW???' voor ondernemers op 14 april

10-04-2020

De Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) is een regeling die door het kabinet in het leven geroepen is om bedrijven die tijdens de coronacrisis omzetverlies lijden, tegemoet te komen. Een mooie, maar niet eenvoudige regeling. Daarom organiseren de provincie Groningen, Ik Ben Drents OndernemerKennispoort Drenthe en het Friese Ynbusiness in samenwerking met Flynth accountants & adviseurs aanstaande dinsdag 14 april een webinar.

Aanmelden 

Om voldoende ruimte voor vragen van de deelnemers te laten, krijgt elke provincie een eigen webinar. Ondernemers uit Groningen kunnen dinsdag 14 april vanaf 11.30 aansluiten bij het webinar. Het Drentse webinar start om 8.30 uur en Friese ondernemers zijn vanaf 10.00 welkom. Deelname is gratis. Groningse ondernemers kunnen zich hieronder alvast aanmelden voor het webinar. 

Aanmelden voor het Groningse webinar

NOW-regeling

Om tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen te beschermen kondigde het kabinet op 17 maart een economisch noodpakket aan. Een van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden: de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). De regeling is sinds 6 april opengesteld. Inmiddels zijn bij het UWV al tienduizenden aanvragen binnengekomen. De verwachting is dat 100.000 tot 150.000 ondernemers aanspraak maken op deze regeling. Onder hen ook een groot aantal noordelijke ondernemers.

Noordelijk initiatief

Daarom hebben de noordelijke provinciale ondernemersplatformen besloten gezamenlijk een webinar te organiseren. Tijdens dit webinar geven specialisten van Flynth accountants & adviseurs uitleg over de regeling. Ook Arjen Schol, specialist op het gebied van financiering, praat ondernemers bij over alles rondom de NOW-regeling. Aan bod komen vragen als: voor wie is de regeling? Hoe ziet de aanvraagprocedure er precies uit? Wat houdt het 10-stappenplan in en over welke maanden kun je het beste de NOW-regeling aanvragen? Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. John Boersma, adviseur vanuit Ik Ben Drents Ondernemer, kijkt op de achtergrond mee en probeert zoveel mogelijk vragen van deelnemers te beantwoorden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief