Verkeershinder Vrijheidsplein en ring West

Verkeershinder Vrijheidsplein en ring West

03-10-2022

Langdurige afsluiting Ring West-Leonard Springerlaan

Vanaf maandag 10 oktober 2022 is de verbinding tussen de westelijke ringweg (N370) en de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) afgesloten. Verkeer vanaf het Vrijheidsplein kan op Ring West niet meer rechts afslaan naar de Leonard Springerlaan en verkeer vanaf de Leonard Springerlaan kan niet meer afslaan naar de westelijke ringweg. De Leonard Springerlaan blijft bereikbaar vanaf de Paterswoldseweg. Deze situatie duurt naar verwachting tot april 2024.

Ring West dicht richting noorden

Van zondag 30 oktober 22.00 uur tot woensdag 9 november 06.00 uur is een deel van de westelijke ringweg afgesloten voor verkeer richting het noorden (richting Paddepoel/Zuidhorn). Het gaat om het gedeelte vanaf het Vrijheidsplein t/m afrit 38 Zeeheldenbuurt (Peizerweg).

Verkeer richting het zuiden (Vrijheidsplein) kan nog wel gebruik blijven maken van de westelijke ringweg, maar wordt over één rijstrook geleid en moet dus rekening houden met meer drukte en extra reistijd.

Rijstrook dicht richting Vrijheidsplein

Vanaf 9 november gaan de werkzaamheden weer een nieuwe fase in. Het verkeer richting het noorden (Paddepoel/Zuidhorn) kan weer via twee rijstroken gebruikmaken van de westelijke ringweg. Het verkeer de andere kant op, richting het Vrijheidsplein, rijdt nog steeds over één rijstrook. Deze situatie duurt tot maandag 16 januari 2023.

Reisadviezen

De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder op en rond het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd. Hinder omzeilen? Pak de fiets, gebruik het OV of reis via een P+R. Ook kun je gebruikmaken van deelvervoer zoals de elektrische deelfietsen.

Ombouw Vrijheidsplein en Ring West

Het Vrijheidsplein, het grote verkeersplein bij de Gasunie, wordt in de toekomst ongelijkvloers. De verschillende verkeersstromen hoeven elkaar dan geen voorrang meer te verlenen. De bouw van het nieuwe Vrijheidsplein is al enige tijd gaande. 

Ook de situatie bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) gaat veranderen. Omdat het verkeer op het Vrijheidsplein straks op verschillende niveaus rijdt, moet de Ring West ter hoogte van de Leonard Springerlaan worden verhoogd. De verkeerslichten op de ringweg verdwijnen hier. Er komen op- en afritten om de Leonard Springerlaan te bereiken en te verlaten.

Op de website van Aanpak Ring Zuid lees je meer over de ombouw van het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg.

Toolkit voor werkgevers

Voor werkgevers stellen we een toolkit beschikbaar, met vrij te downloaden communicatiemateriaal. Dit kunnen bedrijven en instellingen inzetten om hun medewerkers, bezoekers en leveranciers te informeren.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief