Veiling schilderij Thies Dijkhuis

Veiling schilderij Thies Dijkhuis

17-12-2019

Onlangs is het Groninger Landschap een veiling gestart rondom een schilderij van Thies Dijkhuis. Zij hebben dit schilderij als gift ontvangen met het idee om te laten veilen. De opbrengst komt ten goede aan het Thies Dijkhuisfonds. Alle bijdragen aan dit fonds worden volledig gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen. Lees hier hoe je mee kunt bieden.

Bied mee

Bied nu mee voor het goede doel! Plaats het hoogste bod, ontvang het schilderij en steun hiermee tegelijkertijd het Thies Dijkhuisfonds. Dit fonds is opgericht ter nagedachtenis aan Thies Dijkhuis en zijn levenswerk. Het Groninger Landschap heeft het stokje mogen overnemen en gaat de Hunzezone voor de toekomst behouden. Jij kunt hier aan mee helpen. Plaats het hoogste bod, steun hiermee de Hunzezone en ontvang het schilderij van Thies Dijkhuis. Let op, je kunt hier bieden vanaf 150 euro (actie loopt t/m 31 januari 2020).

Sfeer

Het schilderij van Thies Dijkhuis is een gift van Annemarie van der Hoeven uit Ter Apel. Zij schilderde zijn portret op basis van een foto van Corné Sparidaens die namens het DvhN een fotoreportage van Dijkhuis maakte. “De sfeer die de foto opriep, de grijstinten, de boer die echt ‘boer’ is en dan met die blaarkop in het echte Groninger licht…dat raakte me zo!” Van der Hoeven besloot haar schilderij aan het Groninger Landschap te doneren zodat de opbrengst ten goede kan komen aan de Hunzezone.

Het schilderij van boer Thies
 
Bron artikel en foto: groningerlandschap.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief