Update BBOG: 'Kom gerust wat vaker langs'

Update BBOG: 'Kom gerust wat vaker langs'

23-08-2019

De BBOG maakt voortdurend surveillancerondes over de bedrijventerreinen in Groningen. Lees hier hun meest recente update.

Roldeur niet op slot

Het is gelijk raak bij het tweede bedrijfspand op het bedrijventerrein De Hoogte. We trekken een deur open en we zijn binnen! Met een druk op de knop gaat de roldeur omhoog en ook de sleutels van de aanwezige bedrijfsauto hebben we binnen een mum van tijd te pakken. De eigenaar is op vakantie, zo blijkt na telefonisch onderzoek, maar gelukkig krijgen we dochter aan de lijn en die sluit het pand af. Gevalletje van miscommunicatie tussen kantoor en werkplaats, de een denkt dat de ander heeft afgesloten en andersom.

Een open steekraam sluiten we voor het oog van de wereld af. We treffen de eigenaren van Hengelsport Speciaalzaken , we leren wat over visvoer en verwante zaken en en passant geeft de aanwezige brandweerman tips over de plaatsing van een brandmelder. We zien dat Gjaltema met zijn hoogwerkers op hoogte is en zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Brievenbussen zijn ideale hack plekken. Net zo gemakkelijk als de postbode er een brief in stopt, halen wij hem eruit. Aandachtspunt voor veel kleine én grote ondernemingen!

'Kom gerust wat vaker langs'

De aanwezigheid van mensen in uniform valt op. We worden op straat aangesproken en het signaal is: goed dat jullie langs komen, niet alleen nu maar ook op andere dagen in de week en het weekend. Het helpt om types met minder fraaie bedoelingen te verdrijven en waarschijnlijk zelfs te voorkomen dat ze het gebied binnen komen. ‘Kom gerust wat vaker langs!’, zo valt de reactie kernachtig samen te vatten.

Het tweede aandachtsgebied is Kranenburg. Een heel ander terrein met veel kantoorpanden. Veel panden zijn mooi vorm gegeven. De omgeving is voor verbetering vatbaar; plannen daarvoor zijn in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Je zou zeggen dat de toegang tot, of beter wellicht de afsluiting van,  bedrijfspanden beter is geregeld. Toch lopen we zo een groot bedrijfsverzamelpand binnen. Wel een balie maar geen portier. Een toevallige werkneemster die even pauzeert, ziet ons tot haar grote schrik naar binnen komen. Dat moet in het vervolg beslist anders! Grappig is dat een van de teamleden van de avond een specialiteit heeft, n.l. het controleren of autodeuren wel zijn afgesloten. Hij heeft ‘beet’. Gelukkig blijft het bij die ene auto. Fietsers moeten wellicht meer vrezen. Een fietsenhok geeft ruime toegang tot de daarin aanwezige fietsen. En de brandweerman ziet vanuit zijn specialiteit dat de brandkraan op het openbaar terrein is ‘verdwenen’. Lastig als er geblust moet worden!

Hekken en deuren

Conclusie is dat bij elke ronde die we doen, in groot of in klein verband, er altijd wel iets loos is. Hekken en deuren blijven veel aandacht vragen; dat is iets wat toch vooral bij de ondernemers zelf ligt. Men heeft kennelijk niet door dat pallets in het openbaar gebied een dankbaar voorwerp voor brandstichting zijn nog afgezien van de mogelijkheden om gestapelde pallets als toegang tot afgesloten terreinen te gebruiken. En een fraai gezicht levert het ook niet op.

Bron artikel en foto's: BBOG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Actueel

Contact