Uitnodiging bijeenkomst Driebond Aardgasvrij 13 december

04-12-2018

De gemeente Groningen en bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) organiseren op donderdag 13 december 2018 een bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: Driebond Aardgasvrij. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Van het aardgas af, maar hoe?

We moeten van het (aard)gas af. Maar hoe? Hoe krijgen we bedrijventerreinen, buurten, wijken en dorpen aardgasvrij? De gemeente Groningen heeft dit voor de nieuwe gemeente (Groningen, Haren, Ten Boer) onderzocht. Graag delen we tijdens deze bijeenkomst de eerste resultaten met je. En belangrijker nog: welke bijdrage kunt je, als ondernemer, hieraan leveren? Daarover gaan we graag in gesprek.

Uiteindelijk streven we naar een gezamenlijk Energietransitieplan voor Driebond, dat antwoord geeft op de volgende vragen:

• Hoe ziet het energiesysteem van Driebond er in 2035 uit?
  • Wat wordt de route om daar te komen?
  • Wat kun je nu al doen in jouw eigen bedrijf én met de bedrijvenvereniging?

Programma 13 december

16.00 uur  Welkom door Harry Marissen, voorzitter Bedrijvenvereniging Zuidoost

16.05 uur  Aardgasvrij Driebond Paul Corzaan, Gemeente Groningen

• Hoe wordt Driebond op termijn aardgasvrij?
  • Welke scenario’s zijn onderzocht, wat zijn de consequenties?
  • Wat is nodig?

16.30 uur  Wat kunnen we als Driebond samen doen? Harry Bouma, Bedrijvenvereniging ZO Onder andere:

• Zon op bedrijfsdaken
  • Duurzame mobiliteit
  • CO2 tool
  • Collectief ledverlichting inkopen
  • collectief isoleren via Groningen Werkt Slim
  • subsidies

16.55 uur  Afsluiting: volgende stappen? Harry Marissen, voorzitter Bedrijvenvereniging ZO

17.00 uur  Borrel, napraten

17.30 uur  Einde programma

Nefkens Peugeot Noord Terwolde Renault Dacia, Osloweg 147  Groningen

Aanmelding

Mail je aanmelding aan Marlies Schipperheijn van het secretariaat van Bedrijvenvereniging Zuidoost (info@bedrijvenvereniging-zo.nl).