UITGESTELD: Afrit Lübeckweg/Euroborg vanaf 2 juni voor enkele jaren dicht

UITGESTELD: Afrit Lübeckweg/Euroborg vanaf 2 juni voor enkele jaren dicht

20-05-2020

UPDATE 29 MEI: DE GEPLANDE AFSLUITING VANAF 2 JUNI WORDT UITGESTELD. INFO VOLGT ZODRA MEER BEKEND IS.

Op dinsdag 2 juni om 22.00 uur gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg voor enkele jaren dicht. Deze afrit bij Dagblad van het Noorden vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein. Na de afsluiting van de afrit kan het verkeer vanuit de richting Hoogezand de Europaweg bereiken via de afrit bij de Osloweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost), de Osloweg en de Lübeckweg. Een andere optie is via de oostelijke ringweg en de Sontbrug. De afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Ruimte voor verleggen rijbanen

Door de afrit tijdens de verbouwing van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen. Het verkeer kan hierdoor tijdens de werkzaamheden aan het Europaplein zoveel mogelijk doorrijden. Zodra de afrit bij de Lübeckweg is afgesloten, gaat Combinatie Herepoort hier aan de slag met de voorbereidingen voor het verleggen van de rijbanen van de zuidelijke ringweg.

Rijstrook zuidelijke ringweg nacht dicht

In de nacht na de afsluiting van de afrit is de zuidelijke ringweg in één richting gestremd. Van dinsdag 2 juni om 22.00 uur tot woensdag 3 juni om 05.00 uur is de weg dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein, voor het verkeer richting Drachten. De afsluiting is nodig voor het aanpassen van de weg, zoals het verwijderen van bebording.

Eindsituatie Europaplein

Door het project Aanpak Ring Zuid verandert de situatie bij het Europaplein. Verkeer vanaf het Julianaplein heeftbij de nieuwe afrit twee mogelijkheden: naar de Europaweg ofdirect naar de Bornholmstraat. Dat laatste is een snelle route als je op weg bent naar de Sontweg (bijvoorbeeld de Ikea), het Sontplein of de Sontbrug. Ga je naar het UMCG of de binnenstad-oost, dan kun je gewoon via de Europaweg rijden. Nieuw is ook een directe oprit vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. Dat is handig voor de bezoekers van de winkels bij het Sontplein en de Sontweg. Meer informatie over de toekomstige situatie vind je op de website van Aanpak Ring Zuid.

Bron artikel en afbeelding: groningenbereikbaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief