Nieuwe wegen bewandelen door corona: inspirerende voorbeelden op Zuidoost

Nieuwe wegen bewandelen door corona: inspirerende voorbeelden op Zuidoost

27-05-2020

Veel ondernemers, ook op Zuidoost, ervaren door de coronacrisis grote problemen met hun bedrijfsvoering. Klanten en omzetten vallen weg. Maar er zijn ook voorbeelden te vinden van creatieve oplossingen. Ondernemers die nieuwe wegen bewandelen, nieuwe markten aanboren en hun bedrijf weten voort te zetten. Graag lichten we een aantal van deze voorbeelden van onze eigen leden uit!

Frank.nl: minder vierkante meters

Software- en webwinkelbedrijf Frank.nl merkte de afgelopen weken dat thuiswerken eigenlijk uitstekend beviel. Gezien de aard van het bedrijf wordt er bij Frank.nl al langer online gewerkt door zo’n 40 tot 90 medewerkers (in de cloud). Dit bood nu een ferme besparingsmogelijkheid: minder kantoorruimte huren. Via Twitter liet mede-eigenaar Benjamin Derksen weten het huurcontract voor het kantoorpand van 1000 vierkante meter, niet te willen verlengen begin 2021.

Dennis Cooking Place: door met afhaallunches

Voor een bedrijf dat catering en kookworkshops verzorgt, betekenden de coronaregels tot nog toe een totale stilstand in de opdrachten. Dennis Nolle, eigenaar van Dennis Cooking Place aan de Stavangerweg, bedacht een nieuwe service voor zijn bedrijf: afhaallunches op vrijdagen. Voor diegene die weer op locatie aan de slag gaan, bereidt Dennis op vrijdagen een heerlijke lunch die je lekker onderweg kunt opeten, of op je bedrijf. Graag een afhaallunch bestellen bij Dennis? Neem dan contact met hem op.

KWINT: scheidingsschermen

Het bedrijf KWINT aan de Scandinaviëweg staat bekend als specialist in hijs- en hefmiddelen. Maar nu in deze bijzondere tijd zagen zij een specifieke behoefte ontstaan bij bedrijven en organisaties. Hoe kun je weer veilig aan het werk in coronatijd? KWINT besloot daarop scheidingsschermen te gaan maken. Onno Smid, directeur KWINT: “Daar waar afstand moeilijk te waarborgen is, kun je voor de veiligheid van klanten, medewerkers en jezelf, scheidingsschermen neerzetten. Te denken valt aan kantoorplekken, productieplaatsen, balie’s, kassa’s en loketten. De schermen zijn in diverse uitvoeringen en maten bij ons verkrijgbaar.” Meer weten over deze schermen? Neem dan contact op met KWINT (info@kwintgroep.nl of 050-316 89 89).

Ook een goed idee?

Heeft jouw organisatie ook een goed idee ontwikkeld om deze bijzondere coronatijden te boven te komen? Nieuwe producten bedacht, nieuwe markten aangeboord of creatief in de kosten gesneden? Laat het ons weten! Mail: info@bedrijvenvereniging-zo.nl en wie weet kunnen we jouw organisatie ook in het zonnetje zetten.

Foto: voorbeeld scheidingsscherm. Copyricht: KWINT

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief