Mei en juni: onderhoud westelijke en oostelijke ringweg

Mei en juni: onderhoud westelijke en oostelijke ringweg

22-03-2019

Vanaf 28 april vinden er in de meivakantie en een aantal weekenden in mei en juni onderhoudswerkzaamheden plaats aan de westelijke en oostelijke ringweg. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

De werkzaamheden beginnen op de westelijke ringweg. Van 28 april 6.00 uur tot 30 april 6.00 uur is de westelijke ringweg in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. De rest van de meivakantie rijdt het verkeer aan één zijde van de vangrail en is voor beide richtingen één rijstrook geopend. Ook tijdens de werkzaamheden in de weekenden die hierop volgen is er telkens in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. 

Westelijke ringweg (N370)

De onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg worden in fases uitgevoerd.

28 april 06.00 tot 30 april 06.00 uur
Werkzaamheden op kruispunt westelijke ringweg met Siersteenlaan/Pleiadenlaan. De westelijke ringweg is tijdens deze werkzaamheden in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Ook de toeritten vanaf de Siersteenlaan en Pleiadenlaan op de westelijke ringweg zijn afgesloten.

30 april 06.00 uur tot 3 mei 06.00 uur
Werkzaamheden tussen kruispunt westelijke ringweg met Siersteenlaan/Pleiadenlaan en kruispunt westelijke ringweg met Friesestraatweg (Kostverloren). Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de westelijke zijde) van de vangrail. Lokaal wordt omgeleid via omleidingsroutes.

Download tekening [pdf]

3 mei 06.00 uur tot 4 mei 19.00 uur
Werkzaamheden tussen kruispunt westelijke ringweg met Siersteenlaan/Pleiadenlaan en kruispunt westelijke ringweg met Friesestraatweg (Kostverloren). Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de oostelijke zijde) van de vangrail. Lokaal wordt omgeleid via omleidingsroutes.

Download tekening [pdf]

10 mei 19.00 uur tot 13 mei 06.00 uur
Werkzaamheden op de westelijke ringweg tussen toerit Van Heemskerckstraat en Concourslaan. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de oostelijke zijde) van de vangrail. Lokaal verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes.

Download tekening [pdf]

31 mei 19.00 uur tot 3 juni 06.00 uur
Werkzaamheden op de westelijke ringweg tussen toerit Van Heemskerckstraat en Concourslaan. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de westelijke zijde) van de vangrail. Lokaal verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes. De bedrijven aan de Peizerweg zijn op zaterdag en zondag overdag bereikbaar via de reguliere route.

Download tekening [pdf]

14 juni 19.00 tot 17 juni 06.00 uur
Werkzaamheden op de westelijke ringweg tussen Reitdiepplein en kruispunt westelijke ringweg met Siersteenlaan/Pleiadenlaan. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de westelijke zijde) van de vangrail.

Download tekening [pdf]

28 juni 19.00 tot 1 juli 06.00 uur
Werkzaamheden op de westelijke ringweg tussen Reitdiepplein en kruispunt westelijke ringweg met Siersteenlaan/Pleiadenlaan. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de oostelijke zijde) van de vangrail. Verkeer vanuit het zuiden richting Zuidhorn wordt via de parallelweg Friesestraatweg en kruispunt westelijke ringweg met Hoogeweg geleid.

Download tekening [pdf]

Oostelijke ringweg (N46)

De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke ringweg worden ook in fases uitgevoerd.

17 mei 19.00 uur tot 20 mei 06.00 uur
Werkzaamheden op de oostelijke ringweg tussen het Eemskanaal en de kruising Lewenborg. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de westelijke zijde) van de vangrail. Lokaal verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes.  

Download tekening [pdf]

24 mei 19.00 uur tot 27 mei 06.00 uur
Werkzaamheden op de oostelijke ringweg tussen het Eemskanaal en de kruising Lewenborg. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer in beide richtingen aan één zijde (de oostelijke zijde) van de vangrail. Lokaal verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes.  

Download tekening [pdf]

Bron artikel: Groningen Bereikbaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief