Meet the Board: Onno Smid

24-05-2019

Wie zijn de bestuursleden van ZO, en waar houden zij zich mee bezig? Graag stellen we ons nieuwe bestuurslid Onno Smid aan jullie voor, aan de hand van een paar zakelijke én persoonlijke vragen. Onno is directeur bij KWINT en volgt Helmer Zweep op als bestuurslid.

Waar ben je werkzaam in welke functie?

"Ik ben als directeur werkzaam bij KWINT. Wij leveren en keuren hijs- en hefmiddelen en hebben een eigen zeilmakerij. KWINT is een 100% familiebedrijf waarin ik de 5e generatie vertegenwoordig. We zijn gevestigd aan de Scandinaviëweg en hebben vestigingen in Rotterdam en Tilburg."

Wat is de kern van je werkzaamheden?

"Samen met een collega directeur vormen wij de directie en richt ik mij voornamelijk op de financiële kant van het bedrijf en ben verantwoordelijk voor de processen binnen KWINT."

Sinds wanneer ben je toegetreden tot het bestuur van ZO?

"Formeel sinds de algemene ledenvergadering van mei 2019, maar ik heb al een voorproefje gehad sinds eind 2018."

Wat is je portefeuille?

"Het Openbaar Gebied en de daarbij horende infracommissie."

Waar wil je je op toeleggen binnen deze portefeuille?

"Er zijn een aantal hoofdthema’s waarbij de Ringweg en de ontwikkeling van de Scandinavische Havens in het oog springen. De belangenbehartiging van de ondernemers is waar het binnen het bestuur van ZO om te doen is."

Heb je een vraag aan de leden van ZO? Zo ja, hoe kunnen ze je bereiken?

"Ik zou graag in contact komen met leden om te bezien op welk gebied het bestuur ze van dienst kan zijn. Ik ben bereikbaar op 06 - 4270 5671 of o.smid@kwintgroep.nl."

Persoonlijk kader

Waar ben je geboren?

"Ik ben geboren in het Zuid Hollandse Hei- en Boeicop (onder Vianen) maar opgegroeid in Roden."

Wat is je burgerlijke staat? En kinderen?

"Ik ben samenwonend met Esther en wij hebben twee kinderen: Hannah (10) en Tieme (8)."

Waar woon je?

"Sinds eind vorig jaar wonen wij in Eelderwolde"

Wat was je eerste baan(tje) ooit?

"Als 14 jarige was ik in de zomer magazijnmedewerker bij KWINT, destijds gevestigd aan de Meeuwerderweg."

Je favoriete boek?

"Ik lees boeken van Baldacci, Mankel en Cussler. Momenteel lees ik een boek van Rob de Wijk (De nieuwe revolutionaire golf)."

Je favoriete film?

"Guns of Navarone"

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

"Altijd blijven leren!"