Hoe loopt de verduurzaming aan de Wasaweg? Een update.

Hoe loopt de verduurzaming aan de Wasaweg? Een update.

09-10-2019

Eind september organiseerde de projectgroep BZO TKI een tussentijdse bijeenkomst voor de deelnemers en belangstellenden bij Bidfood. Het doel van dit project is om de Wasaweg zo energieneutraal mogelijk te krijgen. Hoe staat het er nu voor?

Energiemarkt

Wij hebben stil gestaan bij wat het project tot nu toe heeft opgeleverd en wat er nog allemaal mogelijk is. Een van deze ontwikkelingen is het lanceren en beschikbaar stellen van het platform EnergyNXT. De eerste resultaten van dit platform zijn deze middag gedeeld met de aanwezigen. 

Ook is in het project inzicht verkregen in de elektriciteitsflexibiliteit van bedrijven waarbij TU/e deze gegevens projecteert op het hele bedrijventerrein Zuidoost. Rob van Leeuwen van Jules Energy heeft o.a. toegelicht hoe de energiemarkt werkt en wat het je kan opleveren als ondernemer.

Hoe verder?

Tijdens deze middag vond er ook discussie plaats over het vervolg. Waarom je wel of niet de volgende stap wil maken als bedrijf als het gaat om flexibel aansturen van je gebouw en apparatuur. Tot slot gaf Marinus Hol (Bidfood) een inspirerende presentatie over de speerpunten van Bidfood op het gebied van verduurzaming en kregen de aanwezigen een rondleiding door het bedrijf.

Medio zomer 2020 zal dit project worden afgerond met een symposium voor ondernemers, stakeholders en andere geïnteresseerden. We houden je op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief