Hinder op het spoor in de lente

Hinder op het spoor in de lente

13-03-2020

In 2020 wordt er rondom Groningen veel gewerkt aan het spoor en zeker dit voorjaar gaan we dit merken. Zo rijden er van 6 mei tot en met 3 juni geen treinen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener. Ook in de meivakantie wordt er gewerkt aan het spoor, maar dan tussen Groningen en Friesland. Arriva en NS zetten bussen in.

Spoorstremming meivakantie

De spoorstremming in de meivakantie is opgedeeld in drie stukken. Er rijden van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 april geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van woensdag 29 april tot en met vrijdag 1 mei, geen treinen tussen Groningen en Hurdegaryp en op zaterdag 2 en zondag 3 mei geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Deze werkzaamheden zijn voor het project Extra sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL).

Lees meer over de werkzaamheden in de meivakantie op de website van ProRail

Spoorstremming 6 mei t/m 3 juni

De werkzaamheden die op 6 mei starten zijn voor een ander spoorproject: Groningen Spoorzone. Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Winschoten/Weener. 

Bussen

Waar er geen treinen rijden zetten Arriva en NS bussen in, houd rekening met extra reistijd. Op dit moment werken Arriva en NS nog aan het vervangend vervoersplan. Lees hier meer over alle spoorstremmingen de komende maanden

Bron artikel en afbeelding: groningenbereikbaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief