Harry Bouma: Gedreven nieuwe voorzitter Bedrijvenvereniging Zuidoost

Harry Bouma: Gedreven nieuwe voorzitter Bedrijvenvereniging Zuidoost

03-07-2020

We hebben een nieuwe voorzitter! Harry Bouma is afgelopen dinsdag tijdens de ALV officieel geïnstalleerd als opvolger van Harry Marissen. Lees meer over Harry Bouma in dit portret dat van hem in de GROC verscheen.

Harry Bouma: gedreven nieuwe voorzitter

Harry Bouma is afgelopen week officieel geïnstalleerd als de nieuwe voorzitter van de Bedrijvenvereniging Zuidoost. Daarmee is hij het nieuwe ‘gezicht’ van deze vereniging, waarvan hij zelf al 2,5 jaar bestuurslid is. Bouma is de opvolger van Harry Marissen die besloot om zich meer te focussen op zijn groeiende bedrijf.

‘Ik ken de vereniging al erg goed. Sinds ik in januari van dit jaar met pensioen ben heb ik meer tijd voor bestuurswerkzaamheden. Toen ik werd gevraagd om voorzitter te worden heb ik daar dan ook volmondig “ja” op gezegd. Bedrijventerrein zuidoost is een terrein vol dynamiek en bedrijvigheid, en het is uitdagend om mee te helpen het allemaal nog weer verder te brengen’.

Bouma was tot zijn pensionering communicatieadviseur bij het Noorderpoort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het als één van zijn uitdagingen ziet om het contact met de circa driehonderd leden van de vereniging te versterken. “Ook hoop ik snel goede contacten te kunnen leggen met nieuwe ondernemers die zich op dit terrein vestigen. En ook op het gebied van het verbeteren van onderwijs en arbeidsmarkt hoop ik een rol te kunnen spelen”, antwoordt Bouma op de vraag waar hij zich de komende jaren met name voor in zou willen zetten.

“Jonge Ondernemers Zuidoost”

Ook lijkt het hem waardevol en spannend om een nieuw overleg op te starten voor de jongere ondernemers, de “Jonge Ondernemers Zuidoost”, voor mensen onder de 35 jaar.

Volgens Bouma heeft het Bedrijventerrein Zuidoost diverse sterke punten. Er is een grote diversiteit aan bedrijven, en ook straalt het veel dynamiek uit. “Er zijn hier zeer uiteenlopende bedrijven gevestigd: van detailhandel tot automotive, en dat maakt het werken voor deze vereniging boeiend en uitdagend”.

De komende jaren zullen zich op- of rond het terrein weer nieuwe ontwikkelingen voor doen. Zoals plannen van de gemeente voor woningbouw aan het Eemskanaal, de ontwikkeling van de Scandinaviëhavens of de verkeersafwikkeling aan het Sontplein.  “De gemeente Groningen is intensief bezig met de ontwikkeling van plannen, en wij worden daar als vereniging goed bij betrokken. Het is belangrijk én mooi dat wij daarin zeer serieus worden genomen”.

Corona

Ook vanwege de corona-crisis is er momenteel veel overleg met de gemeente Groningen. ‘Dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar ik vind dat er relatief wel héel veel aandacht is voor ondernemers in de binnenstad. Natuurlijk is het goed dat daar aandacht voor is, maar ook in andere delen van de stad en op de bedrijventerreinen zijn ondernemers die het moeilijk hebben, dat mogen we niet vergeten’.

Wat ontbreekt er in uw ogen nog aan het bedrijventerrein Zuidoost? Zijn er zaken die nog beter zouden kunnen?

‘Ik  kan niet echt zaken noemen die er in mijn ogen aan ontbreken momenteel. Maar een bedrijventerrein is nu eenmaal nooit af. Bedrijven komen en bedrijven gaan, er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen. Zo zouden we bijvoorbeeld kunnen streven naar een meer parkachtige ontwikkeling in het hart van ons gebied.’

‘Er valt hier veel te doen en er is uitdaging genoeg! We gáan er voor. Maar dat doen we wel met het héle bestuur. Bij ons heeft iedereen weliswaar z’n eigen portefeuille, maar we doen het hier wel allemaal sámen!’, aldus Harry Bouma.

Bron artikel: groc.nl
Bron foto: Bedrijvenvereniging ZO. Fotograaf: Geert Job Sevink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief