Grond rijden naar slibdepot Driebond

Grond rijden naar slibdepot Driebond

23-08-2019

De gemeente Groningen kondigt grondtransport aan naar het slibdepot aan de Sint Petersburgweg op Zuidoost. Dit is het gevolg van diverse bouwprojecten in Stad. Dit transport zal enkele jaren duren op onregelmatige basis. Lees hier meer informatie in de brief die de gemeente aan de omwonenden stuurde.

Brief gemeente d.d. 15 augustus 2019

Geachte heer, mevrouw,

Vanaf de zomer gaan er de komende jaren vrachtwagens met grond rijden naar het slibdepot aan de Sint Petersburgweg. De gemeente Groningen hervat deze ritten om grond uit bouwprojecten af te voeren. In deze brief leest u meer over de ritten en de gevolgen voor het verkeer.

Grond van bouwprojecten

In de stad Groningen vinden bouwprojecten plaats, waarbij grond wordt afgegraven. Het gaat om grond die de gemeente kan hergebruiken. Deze grond wordt nu op Westpoort aan de westkant van de stad opgeslagen voor hergebruik. Voor bouwprojecten aan de oostkant van de stad gaan we het slibdepot aan de Sint Petersburgweg benutten. Dat gebeurt de komende jaren in periodes, afhankelijk wanneer er grond vrijkomt van bouwprojecten.

Slibdepot

Het slibdepot aan de Sint Petersburgweg biedt ruimte voor de afgegraven grond. Hiermee wordt het terrein voorzien van een afdeklaag. Het slibdepot heeft voorzieningen om grond te kunnen ontvangen, zoals een toegangshek en een oprit voor de vrachtwagens.

Gevolgen voor het verkeer

Vanaf de zomer komt er grond uit in eerste instantie de Korrewegwijk naar het slibdepot bij Driebond. Het gaat om maximaal 15 vrachtwagens per dag, op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Voor de vrachtwagens is plaats in de bermen, zodat ze de weg en het fietspad niet blokkeren. Voor de veiligheid van de fietsers zijn maatregelen genomen. Ook wordt de weg indien nodig schoongemaakt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het grond rijden naar het slibdepot? Neemt u dan contact op met directievoerder Henrie Bolt, tel. 050-367 88 68 of e.bolt @groningen.nl

Met vriendelijke groet,
Joost Visser, hoofd afdeling Stadsingenieurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief