Emmaviaduct vanaf volgende week vrijdag niet meer verbonden met Julianaplein

Emmaviaduct vanaf volgende week vrijdag niet meer verbonden met Julianaplein

06-10-2021

Het Emmaviaduct wordt afgekoppeld om ruimte maken voor de bouw van het tijdelijke Julianaplein. Half oktober wordt gestart met het verwijderen van de lichtmasten en een aantal geluidsschermen. Deze kunnen weg omdat hier tijdens de ombouw van het Julianaplein geen auto’s meer rijden. Deze werkzaamheden geven geluidsoverlast.

Nachtwerkzaamheden Emmaviaduct

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober (van 22.00 uur tot 06.00 uur) is het gehele Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit Brailleweg richting Assen afgesloten. De huidige verkeersborden en belijning worden weggehaald en maken plaats voor nieuwe borden en belijning. De betonblokken op het Emmaviaduct worden gesloopt. Deze werkzaamheden geven overlast op het gebied van geluid en bouwlicht.

Gevolgen voor het autoverkeer

De binnenstad van Groningen en het Hoofdstation blijven via andere toegangswegen bereikbaar, onder andere via de westelijke ringweg, de Hereweg en de Europaweg. Kijk voor meer informatie en alternatieven op de website van Groningen Bereikbaar, in het artikel Noordzijde Julianaplein vanaf 15 oktober definitief dicht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief