Digitaal projectbezoek Bedrijventerrein Euvelgunne

Digitaal projectbezoek Bedrijventerrein Euvelgunne

22-03-2021

Klimaatverandering heeft ook impact op bedrijventerreinen, bijvoorbeeld in de vorm van hittestress en regenwateroverlast, zeker als door hevige neerslag ook de riolering nog eens overbelast raakt. De bedrijven zelf blijken belangrijke partners bij het zoeken naar oplossingen. Hoe kan er een zo hoog mogelijke meerwaarde ontstaan? Wat is er mogelijk en wat betekent dat voor de huidige en toekomstige bedrijventerreinen?

NKWK Klimaatbestendige Stad, Platform WOW, gemeente Groningen en de waterschappen Hunze en Aa’s en Noordzijlervest nodigen je uit voor een digitaal projectbezoek op bedrijventerrein Euvelgunne in Groningen. De ondernemers in Euvelgunne zijn nauw betrokken bij de aanpak van klimaatadaptieve oplossingen. Er is een inhoudelijk programma waarin kennis voor klimaatadaptatie uit de praktijk wordt opgehaald. Vier bedrijven op het terrein geven uitleg over de maatregelen, die uiteindelijk meerdere doelen dienen: regenwater opvangen en gebruiken, hittestress verminderen, het terrein een fraaier landschap geven en de biodiversiteit verbeteren.

Het online projectbezoek vindt plaats op 30 maart van 14:30 - 16:30 uur

Bij wie zijn we te gast?

Onder leiding van dagvoorzitter Femke Wolthuis gaan Anne Helbig (beleidsmedewerker gemeente Groningen), Jochem Bruggeman (Operations Manager Perkin Elmer) en Nico Borgman (parkmanager bedrijventerrein ZO) in gesprek over de samenwerking en de ervaring van dit bijzondere project.
 
Daarnaast vertelt Ingeborg Swart (stadsecoloog Nijmegen) over het belang van biodiversiteit op bedrijventerreinen, vertelt Emiel Galetzka (medewerker watersystemen bij Waterschap Hunze en Aa’s) over de mogelijkheden van watermanagement, kijken Thomas Braaksma (adviseur adviesbureau Sweco) en Thuy Do (beleidsmedewerker stedelijk waterbeheer gemeente Rotterdam) naar de toekomst en bespreekt Robbert Snep (onderzoeker Wageningen Environmental Research) de kennisvragen die hier spelen.

 
Wat levert deze bijeenkomst je op?

  • Inspiratie en kennis over klimaatadaptieve oplossingen uit de praktijk op bedrijventerreinen;
  • Je kunt vragen stellen via een online chat-functie;
  • Je wordt betrokken bij online polls.

 

AANMELDEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief