Automeetings aan Gideonweg worden verboden

Automeetings aan Gideonweg worden verboden

03-07-2020

Vanwege overtredingen heeft de gemeente Groningen besloten automeetings aan de Gideonweg te gaan verbieden. De gemeente stuurde hierover een brief aan de omwonenden en bedrijven, lees hem hier.

Brief gemeente

"Geachte heer, mevrouw,

Aan en rondom de Gideonweg zijn regelmatig automeetings. De gemeente was daarvan op de hoogte en verbond strikte voorwaarden aan deze bijeenkomsten. De deelnemers aan deze bijeenkomsten houden zich al langere tijd niet aan de gemaakte afspraken. Daarom worden deze automeetings verboden. In deze brief leest u meer over dit verbod en wat dit voor u betekent.

Automeetings verboden

De automeeting aan de Gideonweg vonden plaats onder strikte voorwaarden. De belangrijkste waren geen overlast en geen races. In de afgelopen tijd kwamen regelmatig klachten en meldingen van overlast binnen. Ook bleken er straatraces gehouden te worden. Nu de voorwaarden voor de automeetings niet worden nageleefd moeten we deze samenkomsten verbieden. Dit besluit is in nauw overleg met de politie door mij genomen.

Maatregelen

Om dit besluit te kunnen handhaven sluit de gemeente de Gideonweg dit weekend tijdelijk af voor autoverkeer. Wel blijft de Gideonweg ook tijdens de afsluiting bereikbaar voor bewoners en ondernemers. Dat geldt ook voor hulpdiensten. Zo nodig wordt een dergelijke afsluiting de komende tijd nog enkele malen doorgevoerd op vrijdag- en zaterdagavond.

Afsluiting Uppsalaweg

Vrijdag 26 juni wordt de Uppsalaweg ter hoogte van de Bornholmstraat afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel passeren. Verkeer wordt met borden op deze afsluiting gewezen. Deze afsluiting is van vrijdag 26 juni om 17.00 uur tot maandag 29 juni tot 08.00 uur.

Afsluiting Gideonweg bij Antwerpenweg
Op vrijdag 26 juni wordt de Gideonweg vanaf de Antwerpenweg afgesloten voor auto’s. Beveiligers zijn aanwezig om bestemmingsverkeer door te laten. Ook voor fietsers en voetgangers blijft de Gideonweg toegankelijk.
Deze afsluiting is eveneens van vrijdag 26 juni om 19.30 uur tot zaterdagnacht 02.00 uur en zaterdagavond van 19.30 tot zondag 28 juni 02.00 uur.

Voor een correcte naleving van dit besluit is tijdens de uren van afsluiting een beveiligingsbedrijf ingehuurd. Dit bedrijf heeft ook afspraken gemaakt met de politie voor het geval dat noodzakelijk mocht blijken.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze informatie? Belt u dan tijdens kantooruren met via t. 14 050. Op vrijdag 26 juni na kantooruren tot 18.30 uur en op zaterdag 27 juni tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u B. Lont bereiken via 050-367 7218.

Ik hoop op uw begrip en instemming!

Met vriendelijke groet,

burgemeester van Groningen,
Koen Schuiling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief