Afbouw nieuwe oprit Kieler Bocht

Afbouw nieuwe oprit Kieler Bocht

19-02-2020

Combinatie Herepoort is deze week bij de Kieler Bocht gestart met het afbouwen van de nieuwe oprit van bedrijventerrein Eemspoort naar de zuidelijke ringweg. Wanneer de nieuwe oprit precies in gebruik wordt genomen, is op dit moment nog niet bekend.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van riolering en afwatering, het aanleggen van de fundering en het asfalt. In het rechter werkvak brengen ze zand aan voor het verbreden van de ringweg. Ze werken hier op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind maart 2020. De bedrijven in de buurt hebben een brief gekregen. Afgelopen najaar heeft de aannemer als voorbereiding op deze werkzaamheden op dezelfde locatie een faunapassage aangelegd.

Verkeershinder

De werkzaamheden zijn in de berm tussen de Kieler Bocht en de zuidelijke ringweg. Het autoverkeer heeft hier daarom weinig hinder van. Wel is ter hoogte van de werkzaamheden het fietspad afgesloten. Fietsers rijden over de rijbaan. Voor de veiligheid is de weg ter hoogte van het werkvak versmald. Bovendien geldt hier een parkeerverbod.

Driebond

Ook aan de andere kant van de ringweg, bij bedrijventerrein Driebond, is Combinatie Herepoort aan het werk. De aannemer gaat hier verder met het aanbrengen van grond voor de nieuwe aansluiting van de Osloweg/Stettinweg op de zuidelijke ringweg. Zodra de grond hier voldoende is ingeklonken, kan de op- en afrit worden afgebouwd.

Bron artikel en afbeelding: aanpakringzuid.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief