A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek 2 weekenden dicht

A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek 2 weekenden dicht

28-08-2019

In de weekenden van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september en van vrijdag 6 tot maandag 9 september is de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek in de richting van Groningen gestremd. Rijkswaterstaat voert in deze weekenden grootschalig onderhoud uit aan de A7. Het verkeer richting Groningen wordt vanaf Zuidbroek omgeleid via de N33, N34 en A28.

Twee weekenden

De A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek is afgesloten van:

  • Vrijdagavond 30 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 2 september 6.00 uur
  • Vrijdagavond 6 september 19.00 uur tot maandagochtend 9 september 6.00 uur

Omleidingsroutes

In het eerste weekend wordt het doorgaand verkeer vanaf Zuidbroek richting Groningen omgeleid via de N33, N34 en A28. In het tweede weekend is de N34 afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N33, Assen en de A28 richting Groningen. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N860 en de parallelweg bij Zuidbroek.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

De werkzaamheden aan de A7 zijn divers, van asfalteringswerkzaamheden tot het vervangen van een duiker bij Zuidbroek en de aanleg van één helft van een faunaduiker bij Scharmer. De andere helft van de faunaduiker bij Scharmer wordt gerealiseerd in het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober. Ter hoogte van de faunatunnel wordt dan het verkeer in beide richtingen over de noordelijke rijbaan geleid.

Bron: Rijkswaterstaat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Actueel

Contact