A28 richting Groningen dit weekend gedeeltelijk dicht.

A28 richting Groningen dit weekend gedeeltelijk dicht.

24-06-2021

Verkeer vanuit Haren

Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen heeft verschillende opties. De toerit vanaf Haren naar de A28 richting Groningen is ook dicht. Daarom wordt verkeer uit Haren naar Groningen omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer op de A28 richting Groningen, rijdt via afrit 39 Groningen-Zuid naar de Laan Corpus den Hoorn en daarna via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg (N7).

Verkeer vanuit Assen en verder

Omdat we verwachten dat de omleidingsroutes door de stad druk zijn, adviseren we verkeer dat van iets verder komt, een andere route richting Groningen te kiezen. Zo kan verkeer vanuit Assen via de N33 en de A7 (via Gieten, Veendam en Zuidbroek) of via de N386 en de N372 (via Tynaarlo naar Peize) naar de stad rijden. Verkeer vanuit Meppel en Zwolle wordt geadviseerd via de A32 en de A7 te rijden (Steenwijk, Heerenveen, Drachten).

Omzetten verkeer naar nieuw viaduct

Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 25-28 juni wordt de rijbaan richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. Vanaf maandag 28 juni rijdt het verkeer van de A28 richting Groningen over het nieuwe viaduct.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief