Nieuws

Lees hier het actuele ondernemersnieuws

Tips Ledenportaal

Steeds meer leden vullen hun bedrijfsprofiel en persoonlijk profiel in op ons ledenportaal op onze website. Wanneer tijdens het vullen van de profielen er vragen zijn, kunnen leden contact opnemen met Vraagbaak ZO. De meest gestelde vraag van afgelopen tijd is: hoe voeg ik een Google Maps kaart toe aan mijn bedrijfsprofiel. Dit leggen we je graag uit.
LEES MEER Tips Ledenportaal

Inschrijving Groninger Ondernemingsprijs 2024 geopend

De inschrijving voor de Groninger Ondernemingsprijs is vanaf vrijdag 19 april 2024 geopend. Het is de 26e editie, inmiddels een prestigieuze onderscheiding. Zoveel meer dan een competitie, dankzij de impact stiekem een wedstrijd met alleen maar winnaars. Succesvolle, betekenisvolle en/of inspirerende ondernemingen uit Stad en Ommeland kunnen zich tot uiterlijk 23 mei aanmelden.
LEES MEER Inschrijving Groninger Ondernemingsprijs 2024 geopend

TriplePro neemt Gronings social-media bureau Regeltante 2.0 over

Het Groningse full-servicemarketingbureau TriplePro heeft branche-genoot Regeltante 2.0, eveneens uit Groningen, overgenomen. Dankzij de overname kan de dienstverlening van Triple Pro op het gebied van sociale media worden vergroot, en Regeltante kan zich onder dezelfde naam door blijven ontwikkelen, maar dan dus wel onder de vleugels van TriplePro.
LEES MEER TriplePro neemt Gronings social-media bureau Regeltante 2.0 over

Hemmo de Groot

Als bedrijfsadviseur bij de gemeente Groningen is Hemmo de Groot hét aanspreekpunt voor ZO. Hij ziet zichzelf als de brug tussen de ondernemers op ZO en de gemeente. ,,Ik snap hoe het aan beide kanten werkt.”
LEES MEER Hemmo de Groot

Update omgevingsplan Stadshavens

De gemeente laat je weten dat er misschien iets verandert in jouw omgeving. Want de gemeente Groningen wil een aantal regels in het omgevingsplan veranderen. Deze verandering wordt een omgevingsplanwijziging genoemd. In het omgevingsplan regelt de gemeente de fysieke leefomgeving. Daarmee wordt de omgeving om jou heen bedoeld. Deze ontwerpwijziging van het omgevingsplan is nog niet de definitieve versie. Je kunt hierop reageren.
LEES MEER Update omgevingsplan Stadshavens

Update vervolg reclamebelasting

Zoals bekend is op 8 november jl. het definitieve besluit in de gemeenteraad van Groningen genomen om reclamebelasting in 2024 te gaan invoeren. Alle gesprekken, brieven, moties, media aandacht en petities ten spijt hebben we met elkaar geconstateerd dat dit College en de gemeenteraad, op een paar kleine wijzigingen na, niet bereid waren om met ons na te denken over andere en betere oplossingsrichtingen voor de herwinning van de openbare ruimte.
LEES MEER Update vervolg reclamebelasting

De switch van Uno Sissingh

Uno Sissingh maakte in zijn carrière niet een, maar twee keer een grote switch. Na een ingrijpende gebeurtenis verhuisde hij met zijn gezin van Rotterdam naar Groningen, waar hij aan de slag ging als docent op de Hanzehogeschool. Ruim vier jaar geleden volgde opnieuw een overstap: Sissingh verruilde het onderwijs voor het bedrijfsleven.
LEES MEER De switch van Uno Sissingh

Nachtopvang slaapboot

Sinds 2003 bestaat in de stad Groningen een Winterregeling Maatschappelijke Opvang. De gemeente wil met deze regeling buitenslapers beschermen tegen de gezondheidsrisico’s van (extreme) kou en het uitgangspunt is dat niemand op straat hoeft te slapen als de regeling actief is.
LEES MEER Nachtopvang slaapboot

Update operatie Ring Zuid

Komend voorjaar start Operatie Ring Zuid. De laatste – maar wel erg lange – operatie aan de ringweg waarin alles op elkaar wordt aangesloten. Dit levert vijf maanden lang ernstige verkeershinder op. Om ervoor te zorgen dat verkeer de stad nog steeds kan bereiken, is het nodig dat het aantal verkeersbewegingen in die periode met 20 procent afneemt.
LEES MEER Update operatie Ring Zuid

SAMEEN zoekt organisaties die belang hebben bij afgestudeerd, ambitieus en toegewijd jong talent

SAMEEN is een duurzaam projectbureau dat vanaf onderop de arbeidsmarkt wil verduurzamen. Ze zetten jonge talenten in bij duurzaamheidsprojecten voor overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen. Op deze manier willen ze ook bijdragen aan hun eigen toekomst en deze verduurzamen.
LEES MEER SAMEEN zoekt organisaties die belang hebben bij afgestudeerd, ambitieus en toegewijd jong talent