Nieuws

Meet the Board: Tom Nicolai

24-04-2018

Wie zijn de bestuursleden van VBZO, en waar houden zij zich mee bezig? Graag stellen we hen een voor een kort aan jullie voor aan de hand van een paar zakelijke én persoonlijke vragen. Het woord is aan Tom Nicolai, secretaris van de vereniging.

Lees meer

Erepenning Zuidoost voor Helmer Zweep en Henk Bos voor hun jarenlange inzet voor ondernemers en Groningse economie

27-04-2018

Helmer Zweep en Henk Bos hebben uit handen van wethouder Joost van Keulen de erepenning gekregen van de Bedrijvenvereniging Zuidoost. 

Lees meer

Bijeenkomst over privacywetgeving AVG voor leden bedrijvenverenigingen

29-05-2018

Bedrijvenverenigingen Zuidoost, WEST en VBNO organiseren voor Groningse ondernemers een bijeenkomst over de nieuwe privacy-wetgeving zoals die sinds 25 mei van kracht is. De bijeenkomst is woensdag 11 juli ’s middags vanaf 17.00 uur in The Rock, Atoomweg 6B in Groningen. Graag aanmelden via b.oost@boost.nl

Lees meer

Werkzaamheden Osloweg/Stettinweg en Kielerbocht

08-06-2018

Aanpak Ring Zuid is op 23 mei 2018 gestart met het aanbrengen van grond voor de aanleg van de nieuwe aansluitingen van de Osloweg/Stettinweg en de Kielerbocht op de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden duren t/m 15 juni 2018.

Lees meer

Kick-off project 'Wasaweg Energieneutraal' op 21 juni

14-06-2018

Graag nodigt Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) ondernemers aan de Wasaweg uit voor de kick-off van het project 'Wasaweg Energieneutraal’ op donderdag 21 juni. In dit project kijken we hoe jij samen met bedrijven aan de Wasaweg onderling slimmer met elektriciteit om kunt gaan. Het levert jou als ondernemer een forse besparing op.

Lees meer

Promotiedagen 2018: ben jij erbij met ZO?

14-06-2018

Op 6 en 7 november 2018 vinden de Promotiedagen Noord-Nederland weer plaats in MartiniPlaza, en Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) is er natuurlijk weer bij met een mooie stand! Doe jij mee als lid van ZO?

Lees meer

Uitnodiging kick-off Zonnebootraces 28 juni

14-06-2018

Op 29 en 30 juni 2018 doet het WK circus van de Zonnebootrace Groningen aan voor de derde race in het klassement. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Solar Sport One.  Van Wijnen Groningen organiseert, samen met Solar Sport One en Stichting New Energy Coalition, een inspirerende avond op 28 juni als kick-off van de Zonnebootraces. ZO draagt bij aan deze races middels het Fonds, en je bent als lid van ZO van harte uitgenodigd voor deze kick-off op 28 juni!

Lees meer

Slim energie delen: 'Wasaweg Energieneutraal'

22-06-2018

Dertig bedrijven aan de Wasaweg in Groningen gaan onder de naam 'Wasaweg Energieneutraal' slimmer met - duurzame - elektriciteit om. De bedrijven zetten nieuwe technologische tools in die vraag en aanbod in de straat op elkaar afstemmen, waardoor ze duurzaam opgewekte energie onderling kunnen uitwisselen. Donderdag 21 juni verrichtte wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen bij ICT-bedrijf Bossers & Cnossen de officiële start van dit grootschalige energie-innovatieproject.

Lees meer

Deel van de zuidelijke ringweg in de zomer vijf weken afgesloten

22-06-2018

Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (N7) in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort gaat in deze periode de bouwkuip voor de verdiepte ligging aanleggen. In de middenberm van de ringweg worden hiervoor damwanden ingetrild. Het verkeer wordt omgeleid.

Lees meer

Zuidoost volop bezig met energietransitie, ook met Fonds Nieuwe Doen Groningen

09-07-2018

Ondernemers op Zuidoost en ZO zijn volop bezig om concrete stappen te zetten voor energiebesparing en naar het gebruik van duurzame energie. Ze kunnen daarbij gebruikmaken van een groot aantal regelingen en financieringsmogelijkheden. Een van de nieuwste regelingen is Fonds Nieuwe Doen Groningen. Het Fonds Nieuwe Doen organiseerde in samenwerking met ZO een infobijeenkomst op donderdag 5 juli.

Lees meer

Rioolrenovatiewerkzaamheden Bornholmstraat

10-07-2018

De gemeente Groningen gaat een gedeelte van het hoofdriool aan de Bornholmstraat renoveren door middel van de zogenaamde kousmethode. Door in delen in het bestaande hoofdriool een met hars geïmpregneerde kous aan te brengen en uit te harden, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode ligt de Bornholmstraat niet wekenlang open en wordt de overlast tot een minimum beperkt. De rioolrenovatiewerkzaamheden hebben geen direct verband met de rioolwerkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd ter hoogte van HANOS. Op die locatie is een volledig nieuw rioolstelsel aangelegd.

Lees meer

Wegwerkzaamheden Bergenweg

20-07-2018

De gemeente voert werkzaamheden aan het asfalt aan de Bergenweg uit op 25-26 juli en op 28-30 juli. De weg is dan gestremd voor verkeer. Het gaat om het gedeelte van de weg dat achter het Groothandelscentrum langs loopt, tot aan de brug. 

Lees meer

Werkzaamheden bij oude ski-vijver

24-08-2018

Van 27 augustus tot en met 9 november 2018 werkt Combinatie Herepoort in de oude skivijver bij de Europaweg, achter de reclamezuil van IKEA. De aannemer gaat hier maatregelen nemen om het bestaande persriool onder deze vijver te beschermen. Op deze plek komt de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg en de Bornholmstraat.

Lees meer

Gezamenlijke netwerkbijeenkomst 25 september uitgesteld

19-09-2018

De gezamenlijke netwerkbijeenkomst van de vier Groninger bedrijvenverenigingen die gepland stond op dinsdag 25 september, moet worden uitgesteld.

Lees meer

Werkzaamheden Oude Roodehaansterweg 1-2 oktober

26-09-2018

De gemeente Groningen gaat op 1 en 2 oktober 2018 werkzaamheden uitvoeren bij de Oude Roodehaansterweg om de afwatering te verbeteren. Er wordt een duiker aangelegd. Op maandag 1 oktober is de weg deels gestremd.

Lees meer

Bomen Scandinaviëweg

10-10-2018

De gemeente Groningen gaat vanaf maandag 29 oktober bomen aan de Scandinaviëweg vervangen. Bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Lees meer

Bezoek ZO op de Promotiedagen!

12-10-2018

ZO neemt weer deel aan de Promotiedagen met een ledenstand! Dus kom langs op 6 en 7 november 2018 in MartiniPlaza en bezoek ons en onze 19 deelnemende leden bij stand 6043!

Lees meer

Uitnodiging gezamenlijke netwerkborrel op Promotiedagen

17-10-2018

Een ideale manier om je relaties in het bedrijfsleven en de politiek van Groningen te ontmoeten: de gezamenlijke netwerkborrel op de Promotiedagen van de vier Groninger bedrijvenverenigingen GCC, VBNO, WEST, ZO en de gemeente Groningen op woensdag 7 november!

Lees meer

Digitale Werkplaats Google on tour 19-23 november

13-11-2018

Google organiseert weer een Digitale Werkplaats in Groningen in 2018, tussen 19 en 23 november. Wil je als ondernemer meer klanten bereiken via het internet, weten hoe je meerdere online kanalen kunt inzetten of hoe je een businessplan schrijft? Kom naar de Google-bus en volg een van de gratis workshops om je bedrijf te laten groeien.

Lees meer

Actie BBOG: witte voetjes

13-11-2018

In oktober hield de BBOG een speciale actie rondom veiligheid. Mensen van bedrijvenverenigingen, politie en beveiligingsbedrijf CRUON (BBOG) hielden een gezamenlijke actie. Doel was te checken of en in hoeverre bedrijven na sluitingstijd hun panden afdoende afsluiten. Immers, de gelegenheid maakt de dief! 

Lees meer

Groningen City Monitor gelanceerd

13-11-2018

Ondernemers die gegevens nodig hebben over de Groningse economie kunnen voortaan een kijkje nemen bij de Groningen City Monitor. Daarop staan tal van statistische gegevens die door de gemeente Groningen worden gebruikt, maar die voortaan ook te raadplegen zijn door derden. De nieuwe website werd onthuld door wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken tijdens de Promotiedagen.

Lees meer

Al aangemeld bij 'Mijn ZO'?

15-11-2018

Alle leden van Bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen sinds de zomer van 2018 een wachtwoord aanvragen en inloggen op de afgeschermde ledenomgeving 'Mijn ZO'. Hier kun je je bedrijfsgegevens updaten, je medeleden zien en je aanmelden voor events van ZO. Zit je nog niet in 'Mijn ZO'? Check dan hier hoe het werkt en vraag snel je wachtwoord aan!

Lees meer

Doe mee aan de Spitsbrekerscompetitie

16-11-2018

Groningen Bereikbaar nodigt bedrijven uit om mee te doen met de Spitsbrekers competitie van BNR Nieuwsradio. In deze competitie gaan bedrijven de uitdaging aan om hun medewerkers uit de file te krijgen. Het is een mooie manier om landelijk aandacht te krijgen voor initiatieven op het gebied van slimme mobiliteit. 

Lees meer

Nachtstremmingen noordelijke rijbaan 16-17 november

16-11-2018

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting (vanaf Julianaplein richting Euvelgunne) blijft de weg gewoon open.

Lees meer

Masterclass Bedrijfsopvolging en Bedrijfsbeëindiging

22-11-2018

De Groninger Retail Academy organiseert op maandag 10 december een masterclass met als thema over bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging in opdracht van de Groningen City Club (GCC). 

Lees meer

Update BBOG: veel nochalance met afsluiten

22-11-2018

De Groningse politie heeft samen met beveiligingsbedrijf CRUON een inspectie gehouden van de beveiliging van bedrijventerreinen, ook op Zuidoost. Er werden bijna zestig onvolkomenheden geconstateerd. 

Lees meer

Daklozenopvang Helsinkistraat in 2019

04-12-2018

De gemeente Groningen heeft aan de omwonenden van de daklozenopvang aan de Helsinkistraat eind november een brief gestuurd over het beleid omtrent deze opvang in 2019. Lees hier de update van de gemeente.

Lees meer

Uitnodiging bijeenkomst Driebond Aardgasvrij 13 december

04-12-2018

De gemeente Groningen en bedrijvenvereniging Zuidoost organiseren op donderdag 13 december 2018 een bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: Driebond Aardgasvrij. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 

Lees meer

Het kan écht: Driebond Aardgasvrij

14-12-2018

Bedrijvenvereniging Zuidoost en de gemeente werken samen aan de ambitie om Driebond met zijn autoboulevard van het aardgas te halen. De belangstelling hiervoor bij ondernemers is groot, blijkt uit het grote aantal ondernemers dat op 13 december aanwezig was; zo'n 38.

Lees meer

Schoon, heel en veilig beter op de kaart in 2018

14-12-2018

De nieuwe aanpak van de collectieve beveiliging heeft in 2018 tot meer samenwerking van gemeente, bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en beveiligingsbedrijf CRUON geleid. Het aantal meldingen en incidenten neemt fors toe. Dat komt vooral doordat er meer gezien wordt en dus ook meer gemeld. 

Lees meer

Verbinden en samenwerken

18-12-2018

Tijdens de drukbezochte Eindejaarsbijeenkomst van ZO op maandag 17 december sprak onze voorzitter Harry Marissen alle leden en relaties bij over de ontwikkelingen op Zuidoost. Zijn eindejaarsspeech stond in het teken van het thema “verbinden”. Volgens Marissen is er momenteel sprake van een vruchtbare samenwerking met de drie andere bedrijvenverenigingen, en ook met de gemeente Groningen. Dat komt volgens hem ook wel goed uit, omdat Groningen alles op alles zal moeten zetten om in 2035 energieneutraal te kunnen zijn.

Lees meer

Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen

19-12-2018

Aan de Bornholmstraat staat sinds woensdag 19 december 2018 een bijzonder monumentje in de berm. Drie stoere palen met elk bovenop een inscriptie, die samen symbool staan voor de drie stoere en erg geliefde jonge mannen die hier twee jaar geleden bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen.

Lees meer

ZO wenst je fijne feestdagen en een succesvol 2019!

19-12-2018

Bedrijvenvereniging ZO kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met goed bezochte events, nieuwe leden en diverse projecten die ons bedrijventerrein verbeteren. 

Lees meer

Werkzaamheden ringweg januari 2019

10-01-2019

Begin 2019 worden er veel werkzaamheden verricht aan weg en spoor. Ook de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gaan verder in januari. Lees hier meer over de werkzaamheden en mogelijke stremmingen.

Lees meer

Korting MARUG Marketing Conferentie voor leden ZO

15-01-2019

Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over de impact van artificial intelligence op marketing, die plaatsvindt op 26 februari in MartiniPlaza.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Actueel

Activiteiten

Er zijn nog geen activiteiten gepland.

Contact