Nieuws

SAVE THE DATE: 2 september 17:00 - 18:00 bijeenkomst over impact grootschalige werkzaamheden

30-07-2021

De besturen ven Bedrijvenverenging WEST, Bedrijvenvereniging ZO, VBNO, Groningen City Club, VNO-NCW MKB Noord en Groningen Bereikbaar, nodigen u uit voor een gezamenlijke bijeenkomst over de impact van alle werkzaamheden waaronder de grootschalige aanpak van de zuidelijke ringweg. 

 

Lees meer

Zonnepanelen op dak en parkeerterrein steeds populairder

17-07-2021

Zon opwekken op parkeerterreinen opkomende trend in Nederland

Groningen – Zonne-energie opwekken en voor eigen en andermans gebruik inzetten wordt steeds populairder. Een opkomende trend voor bedrijven, exploitanten en instellingen is, naast het dak ‘vol leggen’, het plaatsen van zonnepanelen op parkeerterreinen. Deze zogenaamde ‘solar carports’ worden met of zonder laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd. De online tool ‘Park the Sun’ zorgt voor inzicht in mogelijkheden en het kostenplaatje. De Gemeente Groningen leverde een bijdrage aan deze tool om kansen voor zonne-energie toegankelijker te maken.   

Lees meer

Werkzaamheden N7 bij Laan Corpus Den Hoorn

15-07-2021

Komend weekend wordt er gewerkt bij de zuidelijke ringweg ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn. Daarom zijn hier meerdere wegen afgesloten van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur. Zo kan je dit weekend niet van de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten.

Lees meer

Update informatie zomerstremming 2021: 12 juli tot 23 augustus

07-07-2021

Inmiddels is er meer bekend over de verkeershinder in deze periode op het onderliggende wegennet.

Lees meer

A28 richting Groningen dit weekend gedeeltelijk dicht.

24-06-2021

Van vrijdag 25 juni (22.00 uur) tot maandag 28 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein afgesloten voor alle verkeer in de richting van Groningen. Dit keer in tegengestelde richting als twee weken geleden. Dit weekend gaat Aanpak Ring Zuid het verkeer richting Groningen overzetten naar het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

Lees meer

Groningen verlengt project met graffitizones

24-06-2021

De gemeente Groningen heeft de kelderwand van de Gideonbrug in de stad aangewezen als nieuwe locatie voor graffitikunstenaars. Ook worden alle nieuwe schaftketen van de gemeente ter beschikking gesteld om te oefenen.

 

Lees meer

Zuidelijke Ringweg in zomer zes weken dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

19-06-2021

Deze zomer wordt er volop verder gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Net als in 2019 is hiervoor een gedeeltelijke afsluiting nodig. Deze keer gaat het om het gedeelte vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Dit deel van de ringweg is afgesloten voor autoverkeer richting Drachten vanaf maandag 12 juli 06.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur. Het verkeer kan deze zes weken omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Lees meer

Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2021 bekend gemaakt

19-06-2021

Nadat de inschrijving op 21 mei werd gesloten, heeft de jury uit tientallen aanmeldingen en voordrachten de volgende bedrijven genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Het zijn (in alfabetische volgorde):

  • VOF De Vesting (De Basiliek), Appingedam
  • De Verbinding BV, Groningen
  • Detasafe BV, Appingedam
  • iWink, Groningen
  • LCW, Groningen
  • Lift-Tex Industrie BV, Tolbert
  • Maripaan Groep BV, Groningen
  • Next Generation Shipyards, Lauwersoog
  • Oosterpoort Opleidingen BV, Groningen
  • Simian BV, Westerbroek
Lees meer

Bedrijven uit Zuidoost in contact met jong talent tijdens ChecktheBizz in-house

18-06-2021

In de afgelopen periode heeft Stichting OTP verschillende edities van ChecktheBizz in-house georganiseerd. Dit evenement is erop gericht om jongeren en bedrijven met elkaar in contact te brengen.

Lees meer

Komend weekend meerdere afsluitingen op en rond zuidelijke ringweg

18-06-2021

In het weekend van vrijdag 18 juni tot en met zondag 20 juni zijn er meerdere afsluitingen op en rond de zuidelijke ringweg van Groningen. Houd rekening met omleidingsroutes en plan je reis van tevoren, is de oproep van Groningen Bereikbaar.

Hieronder een overzicht van de afsluitingen.

Lees meer

Terugblik ALV 18 mei 2021

04-06-2021

Het is dinsdag 18 mei 2021. De zon schijnt en we bevinden ons op een prachtige locatie. De boerderij van wijlen boer Thies. Om 16.30 uur start de Algemene Ledenvergadering van Bedrijvenvereniging Zuidoost. Het bestuur was zeer tevreden over het aantal aanmeldingen. Met toestemming van de gemeente en geheel coronaproof konden wij starten met de ALV.

Lees meer

Bergenweg zes weken dicht ter hoogte van Langmanbrug

04-05-2021

De Bergenweg is van 3 mei 07.00 uur tot 11 juni 17.00 uur afgesloten tussen de Bornholmstraat en de Langmanbrug vanwege groot onderhoud aan de brug. Autoverkeer wordt omgeleid via de Sint Petersburgweg.

Lees meer

A28 richting Julianaplein drie nachten afgesloten

04-05-2021

Van maandag 3 mei t/m donderdag 6 mei is de A28 tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein 's nachts (22.00-06.00 uur) afgesloten voor verkeer richting het Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit 39 Groningen-Zuid.

Lees meer

Update werkzaamheden Gotenburgweg/Osloweg

19-04-2021

Combinatie Herepoort werkt ter hoogte van de Gotenburgweg en de Osloweg aan de zuidelijke ringweg. In dit artikel leest u meer over de werkzaamheden en de hinder.

Lees meer

Unieke editie Groninger Ondernemingsprijs gestart

15-04-2021

Succesvolle bedrijven uit Stad en Ommeland kunnen  zich weer aanmelden voor de Groninger Ondernemingsprijs, editie 2021. “Na een jaar waarin de prestigieuze ondernemingsprijs vanwege de coronacrisis niet werd uitgereikt, wordt dit in alle opzichten een unieke editie”, voorspelt bestuursvoorzitter Winfryd de Haan. “De wereld is opeens drastisch veranderd. Het ene bedrijf verloor bijna alle omzet en het andere zag zijn omzet verdubbelen.”

Lees meer

Score Koploperproject: 20 toekomstbestendige Koploperbedrijven, 3 Winnaars en primeur Koploperbos!

15-04-2021

Score Koploperproject: 20 toekomstbestendige Koploperbedrijven, 3 Winnaars en primeur

Koploperbos! Dit is het resultaat van het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen dat tijdens het Koplopersymposium ‘scoren met impact, een schot voor de toekomst’ werd gepresenteerd. 

Lees meer

Update werkzaamheden Europaweg/Bornholmstraat

31-03-2021

Combinatie Herepoort werkt ter hoogte van de Europaweg en de Bornholmstraat aan de nieuwe zuidelijke ringweg. Hier leest u meer over het vervolg van deze werkzaamheden in de komende maanden. (Bron: Aanpak Ring Zuid)

Lees meer

Welkom nieuw lid ZieOmmezijde

25-03-2021

De afgelopen tijd hebben wij nieuwe leden mogen verwellomen. Eén voor eén stellen ze zich voor. In dit artikel stelt Inèz Falkena zich voor van ZieOmmezijde.

Lees meer

Digitaal projectbezoek Bedrijventerrein Euvelgunne

22-03-2021

NKWK Klimaatbestendige Stad, Platform WOW, gemeente Groningen en de waterschappen Hunze en Aa’s en Noordzijlervest nodigen je uit voor een digitaal projectbezoek op bedrijventerrein Euvelgunne in Groningen. De ondernemers in Euvelgunne zijn nauw betrokken bij de aanpak van klimaatadaptieve oplossingen. Er is een inhoudelijk programma waarin kennis voor klimaatadaptatie uit de praktijk wordt opgehaald.

Lees meer

Coronatoolkit voor ondernemers gelanceerd

22-03-2021

Op donderdag 11 maart heeft Paul de Rook, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Groningen, in het Grand Theatre het startschot gegeven voor de Corona Toolkit, waarmee het voor ondernemers in detailhandel, horeca en overige MKB-bedrijven mogelijk wordt gemaakt om zich te laten informeren, inspireren en/of ondersteuning te krijgen op verschillende onderwerpen.

Lees meer

Welkom nieuw lid VrijdagOnline

27-02-2021

Sinds januari 2021 hebben wij diverse nieuwe leden mogen verwelkomen. Zij stellen zich graag voor. Deze keer stelt Jeroen Grinwis zich voor van VrijdagOnline.

Lees meer

Welkom nieuw lid Insurance Managers

27-02-2021

Sinds januari 2021 hebben wij diverse nieuwe leden mogen verwelkomen. Zij stellen zich graag voor. Deze keer stelt Mark Post zich voor van Insurance Managers.

Lees meer

Welkom nieuw lid Netwerk Noord

27-02-2021

Sinds januari 2021 hebben wij diverse nieuwe leden mogen verwelkomen. Zij stellen zich graag voor. Deze keer stelt Arnold Bergsma zich voor van Netwerk Noord.

Lees meer

BBOG-inspectie in kou en sneeuw

27-02-2021

Tenminste één keer per kwartaal gaan de partners in BBOG gezamenlijk op pad om poolshoogte te nemen van de situatie op de bedrijventerreinen in de gemeente Groningen. Hoe staat de vlag er bij en kan ondernemend Groningen zelf ook iets doen.

Lees meer

Nieuwe datum stremming Lübeckweg

20-02-2021

Komende week vinden er werkzaamheden plaats langs de Lübeckweg. Dit in verband met het verplanten van bomen in de nacht.

Lees meer

Succesvolle actie op Valentijnsdag 2021

18-02-2021

Aangezien veel events niet door kunnen gaan, hebben wij bedacht om een hart onder de riem te steken bij onze leden. Een actie voor en door leden op Valentijnsdag 2021.

Lees meer

Omarm Groningen zet bedrijven in om armoede terug te dringen

12-10-2020

In Stad leeft één op de zes kinderen in armoede. Daarmee is Groningen de derde stad van Nederland als het gaat om armoede. Steeds meer ondernemers voelen de behoefte aan het bestrijden hiervan. Het platform omarmgroningen.nl brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Lees meer

Het Fonds Ondernemend Groningen heeft een nieuwe naam: Ondernemersfonds Groningen

28-09-2020

Het Fonds Ondernemend Groningen heeft een nieuwe naam: Ondernemersfonds Groningen.
Korter en krachtiger, en misschien wat pittiger, en ook aansluitend bij de naamgeving van
vergelijkbare fondsen elders in Nederland. Behalve een nieuwe naam heeft het fonds ook een
nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Lees meer

Koploperproject is EYEOPENER en duurzame impact voor bedrijven

22-09-2020

In het appeltjesgroene, blokvormige gebouw aan de A7, naast de trainingsvelden van FC Groningen vind je het ’Topsportzorgcentrum’ Groningen. Op deze dynamische plek beklom de Koplopergroep Zuidoost de duurzame ladder tijdens een workshop in het sportrestaurant op de 1e verdieping. De Koplopers zijn te gast bij 2Corpus, ‘Eat, Chill & Meet’ van Koploper Patrick Reinders, eigenaar van de Effektief Groep.

Lees meer

Harry Marissen: verbinder en teamplayer vertrekt als voorzitter van Zuidoost

06-07-2020

Op de ALV op dinsdag 30 juni trad Harry Marissen af bij onze vereniging als voorzitter. Samen met de Groninger Ondernemers Courant keek hij terug op zijn voorzitterschap.

Lees meer

Automeetings aan Gideonweg worden verboden

03-07-2020

Vanwege overtredingen heeft de gemeente Groningen besloten automeetings aan de Gideonweg te gaan verbieden. De gemeente stuurde hierover een brief aan de omwonenden en bedrijven, lees hem hier.

Lees meer

Harry Bouma: Gedreven nieuwe voorzitter Bedrijvenvereniging Zuidoost

03-07-2020

We hebben een nieuwe voorzitter! Harry Bouma is afgelopen dinsdag tijdens de ALV officieel geïnstalleerd als opvolger van Harry Marissen. Lees meer over Harry Bouma in dit portret dat van hem in de GROC verscheen.

Lees meer

Update werkzaamheden nieuwe op- en afrit Kieler Bocht

03-07-2020

Momenteel werkt aannemer Combinatie Herepoort aan de nieuwe op- en afrit bij de Kieler Bocht op Zuidoost. Hierdoor vindt er o.a. een korte afsluiting van de Kieler Bocht plaats tussen 8 en 10 juli. Lees hier meer in deze updatebrief van Aanpak Ring Zuid.

Lees meer

Digitale Algemene Ledenvergadering verloopt soepel

02-07-2020

Op dinsdag 30 juni organiseerden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, ditmaal digitaal vanwege corona. We sloten deze bijzondere meeting, die leden konden bijwonen via Zoom, af met een digitale jeneverproeverij van Hooghoudt, tevens lid van onze vereniging. Lees hier het verslag dat in de GROC verscheen.

Lees meer

Nieuwe wegen bewandelen door corona: inspirerende voorbeelden op Zuidoost, deel 2

26-06-2020

Veel ondernemers, ook op Zuidoost, ervaren door de coronacrisis grote problemen met hun bedrijfsvoering. Klanten en omzetten vallen weg. Maar er zijn ook voorbeelden te vinden van creatieve oplossingen. Ondernemers die nieuwe wegen bewandelen, nieuwe markten aanboren en hun bedrijf weten voort te zetten. Graag lichten we opnieuw een aantal van deze voorbeelden van onze eigen leden uit in dit tweede deel van ‘Nieuwe wegen bewandelen door corona: inspirerende voorbeelden op Zuidoost’.

Lees meer

Groningen ondersteunt kleine bedrijven voor aanpassingen 1,5 metereconomie

25-06-2020

Bedrijven en instellingen in Groningen die hun inrichting moeten aanpassen op de 1,5 meter-economie, met bijvoorbeeld spatschermen, kunnen hiervoor vanaf 1 juli een subsidieaanvraag indienen. De provincie trekt € 1,5 miljoen uit om kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren te ondersteunen, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector, de vervoerssector en culturele instellingen. Lees hier of je hiervoor in aanmerking komt!

Lees meer

Presentaties inloopbijeenkomst Euvelgunne 16 juni

24-06-2020

TenneT organiseerde op 16 juni 2020 een inloopbijeenkomst voor ondernemers op Euvelgunne, Eemskanaal Noordzijde en Eemspoort over werkzaamheden aan hoogspanningskabels in dit gebied. Op hun website heeft TenneT de informatieposters en de presentatie die tijdens de inloop zijn getoond, beschikbaar gesteld.

Lees meer

Update BBOG: het verijdelen van een inbraak

19-06-2020

De CRUON busjes rijden in opdracht van BBOG kriskras over de bedrijventerreinen. Veel van wat ze zien gaat over vuil, open hekken en deuren en kapotte straatverlichting en soms… Lees meer in deze update van de BBOG.

Lees meer

Afrit Lübeckweg/Euroborg vanaf 15 juni voor enkele jaren dicht

12-06-2020

Op maandag 15 juni om 22.00 uur gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg voor enkele jaren dicht. Deze afrit bij Dagblad van het Noorden vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein. Na de afsluiting van de afrit heeft het verkeer vanuit de richting Hoogezand drie alternatieven om de Europaweg te bereiken. De afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Lees meer

Uitnodiging inloopbijeenkomst TenneT op 16 juni

11-06-2020

TenneT verricht vanaf maandag 15 juni tot eind augustus werkzaamheden aan de hoogspanningsverbinding op een deel van Euvelgunne. Om bedrijven en perceeleigenaren te informeren, organiseren zij op 16 juni een inloopbijeenkomst. Leden van ZO die in dit gebied een bedrijf hebben, zijn hier ook van harte voor uitgenodigd. 

Lees meer

Lunchwebinar: Ondernemen in de anderhalve meter economie op 4 juni

02-06-2020

Ondernemen in de anderhalvemetereconomie; de uitdaging waar elke ondernemer nu voor staat. Welke kansen zien je collega-ondernemers in de regio? En welke goede ideeën kun je naar aanleiding daarvan opdoen? Leer hier alles over in het lunchwebinar van de Hanzehogeschool en de WOO op 4 juni!

Lees meer

Nieuwe wegen bewandelen door corona: inspirerende voorbeelden op Zuidoost

27-05-2020

Veel ondernemers, ook op Zuidoost, ervaren door de coronacrisis grote problemen met hun bedrijfsvoering. Klanten en omzetten vallen weg. Maar er zijn ook voorbeelden te vinden van creatieve oplossingen. Ondernemers die nieuwe wegen bewandelen, nieuwe markten aanboren en hun bedrijf weten voort te zetten. Graag lichten we een aantal van deze voorbeelden van onze eigen leden uit!

Lees meer

Kleine make-over voormalige tippelzone aan Bornholmstraat

26-05-2020

De voormalige tippelzone aan de Bornholmstraat krijgt deze week een kleine make-over. Bestrating maakt plaats voor groen.

Lees meer

UITGESTELD: Afrit Lübeckweg/Euroborg vanaf 2 juni voor enkele jaren dicht

20-05-2020

UPDATE 29 MEI: DE GEPLANDE AFSLUITING VANAF 2 JUNI WORDT UITGESTELD. INFO VOLGT ZODRA MEER BEKEND IS.

Op dinsdag 2 juni om 22.00 uur gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg voor enkele jaren dicht. Deze afrit bij Dagblad van het Noorden vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein. Na de afsluiting van de afrit kan het verkeer vanuit de richting Hoogezand de Europaweg bereiken via de afrit bij de Osloweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost), de Osloweg en de Lübeckweg. Een andere optie is via de oostelijke ringweg en de Sontbrug. De afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Lees meer

Nonchalance bij beveiliging bedrijven Groningen soms ‘bijna onthutsend’

13-05-2020

Het is opvallend hoe nonchalant bedrijven in Groningen soms omspringen met de beveiliging van hun gebouwen, én van hun computers. “Het is bijna onthutsend om te zien dat terrein en gebouw ongemerkt kunnen worden betreden. En dat geldt ook voor de digitale netwerken. Het lijkt er op dat hackers in veel gevallen vrij gemakkelijk digitale netwerken kunnen binnen dringen”. Dat stelt de organisatie voor de beveiliging van bedrijventerreinen in Groningen, de BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen).

Lees meer

Hulp voor mkb bij online ondernemen tijdens de coronacrisis

08-05-2020

Hoe krijg ik mijn bedrijf (beter) online aan de gang? Een vraag die veel ondernemers op dit moment stellen. Waar moet ik beginnen? En wie kan me daarbij helpen? Voor hulp bij deze en andere vragen over online ondernemen is vanaf 7 mei de Helpdesk Online ondernemen van de Werkplaats Online Ondernemen actief.

Lees meer

Corona Calculator biedt snel inzicht voor bedrijven

21-04-2020

VNO-NCW en MKB Nederland hebben een handige online Corona Calculator ontwikkeld die meteen inzicht biedt in relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. Bereken snel hoe coronaregelingen jouw onderneming verder helpen.

Lees meer

Studenten Noorderpoort, Voys en Bossers & Cnossen starten Helpdesk050

21-04-2020

Sinds begin april kunnen gezinnen ICT-hulp krijgen bij thuisonderwijs voor hun kinderen. Studenten van Noorderpoort bemensen de nieuwe Helpdesk050, speciaal opgezet vanwege de coronacrisis. Het Groningse bedrijf Voys, leverancier van telefonie over internet, heeft de telefoonlijn gratis beschikbaar gesteld. Bossers & Cnossen brengt kosteloos hun kennis en expertise in met hun programma Tech Savvy (het aanleren van digitale vaardigheden). Deze drie partijen zijn allen lid van ZO.

Lees meer

Corona: gevolgen voor werkzaamheden en mobiliteit

17-04-2020

Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor werkzaamheden aan de weg en het spoor en voor de mobiliteit in en rond de stad Groningen? Hierover lees je hieronder meer in dit bericht van Groningen Bereikbaar.

Lees meer

Webinars Online Marketing op 15, 22 en 29 april

10-04-2020

Door alle maatregelen rondom het coronavirus hebben veel ondernemers het zwaar. Bezoekers blijven steeds vaker thuis en dus is het zaak dat je als ondernemer jouw klanten op een andere manier bereikt. Het kan dan ook goed zijn om je juist nu extra te verdiepen in de mogelijkheden van online marketing. De Groninger Ondernemers Academy organiseert daarom op 15, 22 en 29 april webinars over online marketing.

Lees meer

BBOG waarschuwt: Online vergaderen? Pas op voor inbrekers!

10-04-2020

'Tjee: wat is dat vergaderen via Zoom, of met vergelijkbare diensten, toch gemakkelijk!' Deze verzuchting slaken dagelijks vermoedelijk honderden in Groningen, die nog nooit eerder digitaal hebben vergaderd. Maar hoe mooi dat ook is: ook met online vergaderen moet je even goed opletten dat er geen ongenode gasten inbreken in je vergadering om wat wachtwoorden van je mee te nemen, aldus de BBOG.

Lees meer

Webinar 'Wat NOW???' voor ondernemers op 14 april

10-04-2020

De Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) is een regeling die door het kabinet in het leven geroepen is om bedrijven die tijdens de coronacrisis omzetverlies lijden, tegemoet te komen. Een mooie, maar niet eenvoudige regeling. Daarom organiseren de provincie Groningen, Ik Ben Drents OndernemerKennispoort Drenthe en het Friese Ynbusiness in samenwerking met Flynth accountants & adviseurs aanstaande dinsdag 14 april een webinar.

Lees meer

Start werkzaamheden Oude Winschoterdiep

10-04-2020

De Combinatie Herepoort werkt de komende tijd bij het Oude Winschoterdiep. Lees hier de informatiebrief die Aanpak Ring Zuid hierover heeft gestuurd aan de omwonenden.

Lees meer

Contributie Zuidoost

02-04-2020

De inning van de contributie voor het lidmaatschap van ZO zal dit jaar door de coronacrisis nog via factuur plaatsvinden, zoals voorafgaande jaren, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Het bedrag is ongewijzigd (€150,- ex btw). Diegene die al een formulier hebben ingevuld voor automatische incasso, zullen al wel via automatische incasso een afschrijving krijgen.
Lees meer

ALV op 11 mei afgelast

30-03-2020

Door de coronapandemie moet het bestuur van ZO de Algemene Ledenvergadering (ALV) die gepland stond op maandag 11 mei, cancellen. De komende tijd wordt aan de hand van de ontwikkelingen bekeken of de ALV in het najaar opnieuw kan worden ingepland.

Lees meer

Groningse aanpak voor ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband

26-03-2020

De Coronacrisis raakt ook Groningse ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband hard. Wethouder Paul de Rook, Economische zaken: “We hebben te maken met een bizarre en onzekere situatie in Nederland. Veel van onze lokale ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband zien hun inkomen grotendeels verdwijnen. Dat is vreselijk voor hen en ik vind dat een lokale overheid dan ook moet helpen naast de landelijke steun die men kan ontvangen.”

Lees meer

Helperzoomtunnel 3 april open, spoorwegovergang Esperantokruising 4 april dicht

20-03-2020

De Helperzoomtunnel gaat op vrijdag 3 april open. Maar dat betekent wel dat de spoorwegovergang ter hoogte van de Esperantokruising in Groningen zaterdag 4 april 01.00 uur definitief wordt afgesloten.

Lees meer

Bussen in Groningen en Drenthe rijden op werkdagen een zaterdagdienstregeling

20-03-2020

Vanaf 17 maart rijden bussen in Groningen en Drenthe op werkdagen de zaterdagdienstregeling en een aantal specifieke extra ritten. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april.

Lees meer

Speciale informatiepagina voor ondernemers van gemeente Groningen

19-03-2020

De gemeente Groningen heeft een speciale informatiepagina voor ondernemers i.v.m. de coronacrisis geopend op hun website. Hier vindt je als ondernemer informatie over welke steun er is voor ondernemers die getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus.

Lees meer

Informatie over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers

17-03-2020

Het coronavirus levert voor werkgevers en ondernemers veel onzekerheden en vragen op. Ook wil je weten wat de gevolgen van de maatregelen van de overheid zijn voor je bedrijf of organisatie. Bekijk hier hoe je aan up to date antwoorden komt.

Lees meer

Collectieve surveillance gaat gewoon door

17-03-2020

De coronacrisis heeft geen gevolgen voor de collectieve surveillance, zoals beveiligingsbedrijf CRUON die in opdracht van BBOG, op de bedrijventerreinen in Groningen uitvoert. Gemiddeld zes auto’s van CRUON rijden in de avondlijke en nachtelijke uren rond op de bedrijventerreinen, ook op Zuidoost.

Lees meer

Update coronavirus

16-03-2020

Bedrijvenvereniging Zuidoost volgt de richtlijnen van het RIVM inzake het coronavirus (COVID-19). Dit betekent dat we t/m 6 april geen events of bijeenkomsten organiseren. We zetten onze activiteiten even op een laag pitje.

Lees meer

Hinder op het spoor in de lente

13-03-2020

In 2020 wordt er rondom Groningen veel gewerkt aan het spoor en zeker dit voorjaar gaan we dit merken. Zo rijden er van 6 mei tot en met 3 juni geen treinen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener. Ook in de meivakantie wordt er gewerkt aan het spoor, maar dan tussen Groningen en Friesland. Arriva en NS zetten bussen in.

Lees meer

Wil jij 2 weken gratis een elektrische cargobike voor je bedrijf testen?

10-03-2020

Ben jij met je bedrijf of organisatie regelmatig met de bestelbus onderweg voor je goederenvervoer? Dan kan je nu twee weken lang gratis een elektrische cargobike proberen. Op donderdag 5 maart reikte wethouder Philip Broeksma twee elektrische cargobikes uit aan de eerste twee gebruikers; Heijmans en De Kaaskop. De elektrische cargobike is een duurzaam alternatief voor het goederenvervoer in de stad. ZO ondersteunt dit mooie initiatief!

Lees meer

Trainingen Online Marketing voor Retail en Horeca 31 maart, 15 april en 12 mei

10-03-2020

Groningse ondernemers en/of hun medewerkers kunnen zich op 31 maart, 15 april en 12 mei helemaal laten bijspijkeren over online marketing. Dat kan dankzij gratis workshops georganiseerd door de Groninger Ondernemers Academy. Ook voor ondernemers op Zuidoost!

Lees meer

Blijvende herinnering aan markante laatste boer van Euvelgunne

05-03-2020

Hij was niet alleen verknocht aan het land en de boerderij Euvelgunnerheem. Thies Dijkhuis heeft ook als een leeuw gevochten samen met zijn familie om de Hunzezone te behouden voor de stad Groningen. Bedrijvenvereniging Zuidoost en Het Groninger Landschap waren het er over eens dat de laatste boer van Euvelgunne, zoals Thies werd genoemd in de gelijknamige documentaire, na zijn overlijden in maart 2019 een blijvende herinnering verdiende in zijn geliefde Hunzezone in de vorm van een standbeeld. Op donderdag 5 maart is dit standbeeld van Thies Dijkhuis onthuld bij de Euvelgunnerheem in het bijzijn van de familie van Thies en genodigden.

Lees meer

Leden dragen nieuwe ideeën aan voor Fondsprojecten

27-02-2020

Sinds enige jaren heeft ZO de Fondslunch vast op de activiteitenkalender van de vereniging staan. De bijeenkomst is vernoemd naar Het Fonds Ondernemend Groningen (kortweg Het Fonds). Afgelopen woensdag 26 februari zaten we weer met enkele van onze leden aan tafel om na te denken over nieuwe Fondsplannen. Tijdens de lunch werden ook de Fondsprojecten toegelicht: succesvol afgeronde, lopende en toekomstige. We zijn vooral graag met elkaar in gesprek om te praten over wat er leeft bij onze leden en te brainstormen over mogelijke initiatieven.

Lees meer

Vervuiling of onraad doorgeven met app 'Slim melden'

24-02-2020

Ken je de app 'Slim melden' al? Daarmee kun je direct onveilige situaties en vervuiling in de openbare ruimte bij de gemeente melden. De BBOG sprak met Bas Plaut, projectleider ‘Slim Melden’ die de zorg heeft voor een optimale werking van het systeem. Lees hier mee over de app en hoe je deze als ondernemer kunt inzetten op Zuidoost.

Lees meer

Afbouw nieuwe oprit Kieler Bocht

19-02-2020

Combinatie Herepoort is deze week bij de Kieler Bocht gestart met het afbouwen van de nieuwe oprit van bedrijventerrein Eemspoort naar de zuidelijke ringweg. Wanneer de nieuwe oprit precies in gebruik wordt genomen, is op dit moment nog niet bekend.

Lees meer

Interesse, scepsis en zorgen rond mogelijke windturbines op Westpoort en Roodehaan

19-02-2020

Neutraal positief, sceptisch, faliekant tegen en zorgen over overlast, alle mogelijke meningen over windmolens zijn vertegenwoordigd bij ondernemers en omwonenden op Westpoort en Roodehaan op de vraag of er windturbines geplaatst kunnen worden op deze bedrijventerreinen. Dit bleek tijdens de informatiebijeenkomst die ZO mede organiseerde op 12 februari. Lees hier het verslag dat de GROC over deze bijeenkomst publiceerde.

Lees meer

Knooppunt Westerbroek dicht 21-24 februari in beide richtingen

11-02-2020

Wegens werkzaamheden is het knooppunt Westerbroek gestremd van vrijdag 21 februari om 22.00 uur tot maandag 24 februari om 05.00 uur. Beide toeritten van het knooppunt zijn dan gesloten.

Lees meer

AED locaties op bedrijventerrein Zuidoost

07-02-2020

Onlangs kreeg Bedrijvenvereniging Zuidoost van een van onze leden de vraag, waar op ons bedrijventerrein AED's te vinden zijn voor reanimaties. Er blijken 32 AED's op en rond Zuidoost beschikbaar te zijn. Bekijk hier de locaties.

Lees meer

Inspiratie en nieuwe ideeën bij startontbijt Koploperproject

29-01-2020

Toekomstbestendig ondernemen, dat is waar het Koploperproject naartoe werkt. Uiteraard speelt duurzaamheid daarin een grote rol, maar dan wel een waar ook winst bij komt kijken. Op dinsdagochtend 28 januari vond de kick-off plaats op het energieneutrale kantoor van Harrier Accountancy met een biologisch en lokaal ontbijt.

Lees meer

Personeel nodig? Doe mee met Het Werkfestival

28-01-2020

Het Werkfestival komt terug! Breng je bedrijf op unieke wijze onder de aandacht bij 10.000 bezoekers op woensdag 13 mei 2020 op het Suikerterrein in Groningen. Reserveer je stand voor 13 april.

Lees meer

Betere aansluiting op ring voor Driebond en Eemspoort

24-01-2020

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat er bij Zuidoost een nieuwe op- en afrit komt? Er komt een betere aansluiting van de ringweg op bedrijventerrein Eemspoort/Driebond. Lees hier meer over deze plannen in deze update van Aanpak Ring Zuid.

Lees meer

Stand van zaken Scandinavische havens

23-01-2020

Wat is de stand van zaken in de Scandinavische havens na de bijeenkomst op 12 november 2019? De Infracommissie van Bedrijvenvereniging Zuidoost informeert de betrokken ondernemers en overige belanghebbenden graag.

Lees meer

Informatie essentaksterfte

20-01-2020

Vanaf maandag 20 januari tot ongeveer half maart 2020 worden in verschillende wijken en dorpen in Groningen ernstig zieke essen weggehaald. Dat gebeurt alleen als een zieke boom niet meer te redden is of als er een onveilige situatie ontstaat. De gemeente wil zo schade en ongevallen voorkomen. De essen die nu moeten wijken, worden daar waar mogelijk later dit jaar vervangen door andere, diversere boomsoorten. 

Lees meer

Korting MARUG Marketing Conferentie 2020 voor leden ZO

18-12-2019

Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over omnichannel marketing, die plaatsvindt op 18 februari 2020 in MartiniPlaza. Als lid van ZO betaal je €125 i.p.v. €199 per persoon.

Lees meer

Veiling schilderij Thies Dijkhuis

17-12-2019

Onlangs is het Groninger Landschap een veiling gestart rondom een schilderij van Thies Dijkhuis. Zij hebben dit schilderij als gift ontvangen met het idee om te laten veilen. De opbrengst komt ten goede aan het Thies Dijkhuisfonds. Alle bijdragen aan dit fonds worden volledig gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen. Lees hier hoe je mee kunt bieden.

Lees meer

Op naar 2020 met ZO!

17-12-2019

Wat een geslaagde Eindejaarsbijeenkomst was het maandag 16 december in de Coendersborg! Een prachtige opkomst, goede gesprekken en een gezellige sfeer. Dank alle leden en relaties voor jullie komst. Wil je meer weten over de plannen van ZO voor 2020? Lees hier dan het artikel dat Hans de Preter schreef voor de GROC.

Lees meer

Nieuwe dienstregeling OV per 15 december

13-12-2019

Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. Vooral in de busdienstregeling verandert het één en ander en er komen veel elektrische en waterstofbussen bij. Ook kan er niet meer met contant geld betaald worden in de bus, maar alleen met pin of een OV-chipkaart.

Lees meer

Zuidelijke ringweg richting Drachten/Assen dicht 13-16 december

28-11-2019

Update #ZuidoostBereikbaar: de noordbaan van de zuidelijke ringweg is van vrijdag 13 december 22.00 uur tot maandag 16 december 05.00 uur afgesloten voor verkeer richting Drachten/Assen. Het gaat om het deel vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Lees meer

Uitnodiging workshops Groningen Bereikbaar op 12 december

21-11-2019

Er wordt in Groningen volop gewerkt aan weg en spoor. Samen zorgen we ervoor dat Groningen tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Naast de werkzaamheden, krijg je als bedrijf te maken met de nieuwe Klimaatafspraken op het gebied van mobiliteit. Daarom organiseert Groningen Bereikbaar op donderdag 12 december een workshopsessie voor bedrijven die een eerste of volgende stap willen zetten op het gebeid van duurzame mobiliteit en bereikbaarheid.

Lees meer

Bijeenkomst over bedrijfsopvolging op 10 december

19-11-2019

Bedrijf verkopen of beëindigen? Er komt een moment waarop je je onderneming zou willen overdragen. Om met pensioen te gaan, de volgende generatie in het zadel te helpen of om een andere uitdaging te zoeken. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en de toepasselijke wet- en regelgeving zal Peter-Paul Bruens van De Haan Advocaten en Notarissen je op dinsdag 10 december voorzien van adviezen, tips en tricks en de gelegenheid bieden om vragen te stellen.

Lees meer

Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen

08-11-2019

Mooie aanbieding van Groningen Bereikbaar! In de donkere herfstmaanden met regenachtig weer is het drukker in het verkeer. Wie hinder op de weg wil voorkomen, kan zijn auto gratis op een P+R-terrein aan de rand van Groningen parkeren en met de bus verder reizen naar de bestemming in de stad. Dat kan in november extra voordelig. Gedurende twee weken is het P+R-maandabonnement Groningen Stad met 20% korting te koop in de webshop van Qbuzz.

Lees meer

Asfalteren Flensburgweg 12-15 november

08-11-2019

De gemeente Groningen laat het asfalt op de Flensburgweg vervangen tussen 12 en 15 november. Lees in deze brief van de gemeente wat dit betekent voor de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Flensburgweg.

Lees meer

Knooppunt Westerbroek dicht 8-11 november in beide richtingen

08-11-2019

Knooppunt Westerbroek is vanaf vrijdagavond 8 november tot maandagochtend 11 november in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de N7 en de Europaweg.

Lees meer

IT studenten aan de slag voor ZO in Battle of the Schools

15-10-2019

ZO heeft dit jaar een mooie 'kluif' aangeleverd voor de IT-studenten die in Groningen een online IT-oplossing maken in de 'Battle of the Schools'. Tijdens deze battle van 14 oktober t/m 17 oktober strijden de teams van mbo, hbo en wo-opleidingen op het gebied van ICT en multimedia uit Noord-Nederland tegen elkaar. In een 48 uur durende non-stop Battle maken zij werkende oplossingen voor de door het bedrijfsleven/instellingen ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten.

Lees meer

Cybersecurity: wees niet naïef

15-10-2019

Hoe denken hackers en hoe bescherm je je organisatie tegen cybercrime? Dat was het onderwerp van het zeer leerzame bedrijfsbezoek aan Privacy1 op donderdag 10 oktober. Tipje van de sluier: wees niet naïef....

Lees meer

Uitnodiging bijeenkomst Het Koploperproject op 20 november

27-09-2019

Ondernemers op Zuidoost opgelet! Ben jij een ondernemer die graag het verschil wil maken? En wil je hierover graag geïnformeerd worden? Dan zijn we op zoek naar jou voor het Koploperproject ‘toekomstbesteding ondernemen’!

Lees meer

Training winkeldiefstalpreventie op 8 oktober 2019

18-09-2019

Ook dit jaar staat de Groninger Ondernemers Academy weer stil bij de Week van de Veiligheid. De praktische training "Winkeldiefstalpreventie” op dinsdag 8 oktober biedt de deelnemer nieuwe inzichten op het gebied van afwijkend winkelgedrag en winkeldiefstal. De training is gericht op het bekijken van de verschillende aspecten van winkeldiefstal. Wanneer spreken we over winkeldiefstal? Wat is afwijkend winkelgedrag en hoe signaleer je dat?

Lees meer

Fietspad bij knooppunt Westerbroek vanaf 9 september afgesloten

11-09-2019

Van maandag 9 september tot en met zondag 1 december is het fietspad over de Euvelgunnerweg bij knooppunt Westerbroek afgesloten. Fietsers worden omgeleid via Engelbert. De afsluiting is nodig om de berm te verbreden en het fietspad te verleggen.

Lees meer

N860 bij Waterhuizen bijna 4 weken afgesloten

06-09-2019

Van maandag 9 september tot en met vrijdag 4 oktober is de N860 tussen de rotonde van Waterhuizen en de Westerbroeksterbrug afgesloten. De Westerbroeksterbrug bij de Energieweg is niet gestremd. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de doorgaande fietsroute.

Lees meer

Bijeenkomst 'Hoe blijf ik zichtbaar als onderneming' op 23 september

30-08-2019

De Groninger Ondernemers Academy organiseert op maandag 23 september een bijeenkomst voor retailers met als thema: Hoe blijf ik zichtbaar als onderneming? Het creëren van omzetkansen door slimme technologie. Deze bijeenkomst is gratis voor ondernemers in Groningen.

Lees meer

A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek 2 weekenden dicht

28-08-2019

In de weekenden van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september en van vrijdag 6 tot maandag 9 september is de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek in de richting van Groningen gestremd. Rijkswaterstaat voert in deze weekenden grootschalig onderhoud uit aan de A7. Het verkeer richting Groningen wordt vanaf Zuidbroek omgeleid via de N33, N34 en A28.

Lees meer

Workshop ‘Kijken in de ziel van…de klant’ op 3 september

23-08-2019

Wil je als ondernemer succesvol zijn en groeien, dan is het handig als je trouwe klanten hebt. Trouwe klanten zijn minder prijsgevoelig en zijn begripvoller als er eens iets verkeerd gaat. Bovendien denken ze graag met je mee om je nog succesvoller te maken. Maar hoe krijg je nou een groeiende schare trouwe klanten?  Dat is het onderwerp van een gratis workshop voor ondernemers uit Groningen, georganiseerd door de Groninger Ondernemers Academy op dinsdag 3 september.

Lees meer

Grond rijden naar slibdepot Driebond

23-08-2019

De gemeente Groningen kondigt grondtransport aan naar het slibdepot aan de Sint Petersburgweg op Zuidoost. Dit is het gevolg van diverse bouwprojecten in Stad. Dit transport zal enkele jaren duren op onregelmatige basis. Lees hier meer informatie in de brief die de gemeente aan de omwonenden stuurde.

Lees meer

Update BBOG: 'Kom gerust wat vaker langs'

23-08-2019

De BBOG maakt voortdurend surveillancerondes over de bedrijventerreinen in Groningen. Lees hier hun meest recente update.

Lees meer

Verkeersmaatsregelen Olgerweg - Kieler Bocht

14-08-2019

De gemeente Groningen gaat de verkeersveiligheid bij de kruising Olgerweg - Kieler Bocht aanpakken dit jaar. Hiervoor worden een aantal maatregelen genomen, naar verwachting nog deze zomer.

Lees meer

Bereikbaarheid ZO in de zomer

18-07-2019

Summertime! Het secretariaat van ZO is van maandag 22 juli t/m vrijdag 9 augustus 2019 gesloten vanwege vakantie. Spoedvraag? Mail dan verenigingsmanager Nico Borgman (nico@bedrijvenvereniging-zo.nl)

Lees meer

Masterclass 'Social media op de werkvloer' op 10 september

10-07-2019

De Groninger Ondernemers Academy organiseert op dinsdag 10 september 2019 een Masterclass 'Social media op de werkvloer' voor ondernemers, ook voor de leden van ZO.

Lees meer

Zomervakantie: werkzaamheden op N7 en N361

04-07-2019

Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener.

Lees meer

Ontwikkelingen Kotkastraat

24-06-2019

Graag informeert de Infracommissie van ZO je over ontwikkelingen bij de Kotkastraat. Hier gaat de gemeente namelijk binnen nu en 3 weken de voorrangssituatie ter hoogte van de fietsoversteek in de Kotkastraat aanpassen.

Lees meer

Solar Stages op 28 juni

21-06-2019

Wat kan de Zonnebotenrace van Solar Sport One door de Groninger grachten voor je betekenen in de overstap naar het gebruik van zonne-energie? Het antwoord is: veel! Partijen die samenwerken in de bouw van -snelle- zonneboten, komen tot nieuwe kennis, technologieën en innovaties. Daarvan kun je, als bestuurder of ondernemer, profiteren. 

Lees meer

Leisure Academy op 9 juli

21-06-2019

Op dinsdag 9 juli aanstaande staat de eerstvolgende Leisure Academy op de planning. Na de eerste editie in maart met als thema:  "Groningen als bestemming 2030 - Welke route kiest u?" is de Groninger Ondernemers Academy dit keer terug met een nieuw interessant thema: "Bestemming 2030 - Durf te kiezen" waarin onder andere wordt verteld hoe je meer resultaat kan boeken door meer doelgroepgericht te denken.

Lees meer

MKB Masterclass 'Betekenisvol ondernemen' op 3 juli

13-06-2019

De Groninger Ondernemers Academy organiseert een MKB Masterclass over ondernemen met betekenis op woensdag 3 juli. Ook jouw bedrijf kan groeien door sociaal en duurzaam ondernemen. Zij vertellen je hoe je het aan moet pakken en waar je op moet letten. Maak je klaar voor een avond met besmettelijke gedrevenheid, jarenlange ervaring en onuitputtelijke kennis. Want betekenisvol ondernemen is het mooiste wat er is!

Lees meer

Zomerwerkzaamheden weg en spoor 2019

05-06-2019

In de zomervakantie vinden er op verschillende plekken in en rond de stad Groningen werkzaamheden plaats die voor verkeershinder zorgen. Een overzicht van de grote werkzaamheden vind je hieronder. Uiteraard zijn er ook veel kleinere werkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor het verkeer en niet in dit overzicht staan. Deze werkzaamheden en de meest actuele werkzaamheden vindt u op de Slimme Kaart op onze website.

Lees meer

ZO neemt deel aan excursie naar Rotterdam op 15 mei

27-05-2019

ZO is op woensdag 15 mei samen met een groep met afgevaardigden van de bedrijvenverenigingen, onderwijs en kennispartners op excursie geweest naar Rotterdam. Doel van dit bezoek was om inspiratie en ideeën op te doen. In Rotterdam is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten waar ruimte is voor innovatie, de maakindustrie en startups voor de specifieke thema's: techniek, duurzaamheid en energietransitie. 

Lees meer

Meet the Board: Onno Smid

24-05-2019

Wie zijn de bestuursleden van ZO, en waar houden zij zich mee bezig? Graag stellen we ons nieuwe bestuurslid Onno Smid aan jullie voor, aan de hand van een paar zakelijke én persoonlijke vragen. Onno is directeur bij KWINT en volgt Helmer Zweep op als bestuurslid. 

Lees meer

Uitnodiging Be Smart Be International op 14 juni

24-05-2019

Wil je de grenzen over naar onze buurlanden om zaken te doen? Dan geeft het event Be Smart Be International op 14 juni je een vliegende start! Het programma is gevuld met ervaren sprekers en workshopgevers van succesvolle internationale bedrijven. Raak geïnspireerd èn krijg de praktische kennis om echt aan de slag te kunnen. Na de workshops toch nog vragen? Bezoek tijdens de lunch de infomarkt! Als lid van ZO ben je hier van harte voor uitgenodigd, deelname is gratis!

Lees meer

Beeldje voor Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne

15-05-2019

Er zijn plannen om Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - te vereeuwigen met een beeldje. Dat hebben we maandag besproken tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens ZO, waar Thies zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor de Hunzezone en het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

Lees meer

Afscheid Helmer Zweep als bestuurslid ZO

15-05-2019

Tijdens onze ALV op 13 mei heeft Bedrijvenvereniging Zuidoost afscheid genomen van ons bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Helmer betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harry Marissen.

Lees meer

ALV: financieel gezond en druk jaar

15-05-2019

Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens de goed bezochte algemene ledenvergadering van onze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

Lees meer

Aanmelding voor de ALV geopend!

24-04-2019

De aanmelding voor de ALV van Bedrijvenvereniging ZO is geopend, geef je nu snel op! Meer dan 40 leden hebben zich al aangemeld voor dit event op maandag 13 mei. Speciale gasten zijn wethouder Paul de Rook (EZ) en Nynke Jongstra, tech savvy consultant bij Bossers & Cnossen.

Lees meer

Cursus 'Duits op de werkvloer'

19-04-2019

Vanaf 8 mei organiseert de Groninger Ondernemers Academy opnieuw de cursus 'Duits op de werkvloer'. Duitse toeristen zijn namelijk voor veel ondernemers een belangrijke doelgroep. Het is daarom van belang dat de Duitsers zich welkom voelen in de stad en bij Groningse bedrijven. Goede beheersing van de Duitse taal moet daaraan bijdragen.

 

Lees meer

Meeuwerderbaan afgesloten 23-26 april

19-04-2019

Wegens bodemonderzoeken zal de Meeuwerderbaan van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 april afgesloten worden voor autoverkeer. Lees meer over deze werkzaamheden in de toelichting door Aanpak Ring Zuid.

Lees meer

Update BBOG: Je ziet ons niet, maar we zijn er wel!

16-04-2019

Eens per kwartaal organiseert BBOG* een gezamenlijke actie met bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en beveiligingsbedrijf CRUON. Doel is om met gezamenlijke ogen en oren te kijken naar de veiligheidssituatie op de bedrijventerreinen, buiten de ‘normale bedrijfsuren’. Hoe staat het er nu voor?

Lees meer

Groninger Ondernemers Academy

04-04-2019

Vanaf dit jaar gaat de Groninger Retail Academy verder onder de naam Groninger Ondernemers Academy. Met nog meer inspirerende bijeenkomsten, masterclasses en praktische trainingen. Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers werkzaam in de branches Detailhandel, Horeca, Vrijetijd en overig (MKB). Kosteloos, laagdrempelig en praktisch. Maak er als lid van ZO gebruik van!

Lees meer

Werkzaamheden Duinkerkenstraat 5-7 april

03-04-2019

De gemeente Groningen gaat het asfalt vervangen in de Duinkerkenstraat. De werkzaamheden beginnen op vrijdag 5 april om 17:00u. Die avond wordt het oude asfalt gefreesd. Op zaterdag 6 april wordt het nieuwe asfalt aangebracht. Op zondag 7 april is de weg vanaf 6:00u. weer open voor verkeer.

Lees meer

Werk mee aan een betere bereikbaarheid. Ga voor flexibel vervoer!

27-03-2019

Laat gedurende de werkzaamheden aan de ringweg van Groningen je medewerkers zoveel mogelijk met de fiets en het OV naar de zaak komen! Overdag een auto nodig? Maak voor zakelijke ritten gebruik van 100% elektrische auto's via het autodeelproject Bedrijvenpark Zuidoost. Het gebruik wordt per uur berekend.

Lees meer

Update BBOG: rust door surveillances

27-03-2019

Lees hier de nieuwe update van de BBOG: een spontane reactie van Egbert Ipema van Sign Up bij het gesprek over nut en noodzaak van de collectieve surveillance over de bedrijventerreinen in Groningen. 

Lees meer

Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne, overleden

22-03-2019

Boer Thies Dijkhuis, markant lid van onze vereniging, is overleden. De dappere laatste boer van Euvelgunne op Zuidoost is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. 

Lees meer

Mei en juni: onderhoud westelijke en oostelijke ringweg

22-03-2019

Vanaf 28 april vinden er in de meivakantie en een aantal weekenden in mei en juni onderhoudswerkzaamheden plaats aan de westelijke en oostelijke ringweg. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

Lees meer

Hoe reis jij naar Stad? Mobiliteitsenquête

22-03-2019

Ben jij werkzaam in de stad Groningen? Hoe reis jij (het liefst) naar de stad? Wat vind je van de bereikbaarheid van Groningen? Op deze en andere vragen over je woon-werkverkeer zoekt Groningen Bereikbaar samen met bedrijven en instellingen in de stad een antwoord. Vul de enquête voor 1 mei in via onderstaande knop en maak bovendien kans op prachtige prijzen!

Lees meer

Studenten ROC Menso Alting onderzoeken naamsbekendheid OpenStad

06-03-2019

Leden van de bedrijvenverenigingen in de stad Groningen kunnen de komende weken gebeld worden door studenten van ROC Menso Alting. In opdracht van OTP Groningen voeren studenten van de opleiding junior-accountmanager een telefonisch onderzoek uit naar de naamsbekendheid bij ondernemers van OpenStad.

Lees meer

Uitnodiging bijeenkomst Zon op Daken op 28 februari

14-02-2019

De gemeente Groningen, samen met bedrijvenvereniging Zuidoost, heeft zich ten doel gesteld om in 2035 CO2 neutraal te zijn en voor 1 mei 2020, 12 MWp te ontwikkelen op daken van bedrijven en kantoren. De gemeente is hiervoor een pilot van 1 jaar gestart voor bedrijventerrein Zuidoost, 'Zon op Daken'. Ohpen ingenieurs verzorgt hiervoor kosteloos en onafhankelijk advies. Hoe? Dat lichten we graag toe op een informatiebijeenkomst op donderdag 28 februari over dit project. Lees hier de uitnodiging van Ophen.

Lees meer

Inloopbijeenkomst onderhoudswerkzaamheden N370 op 27 februari

14-02-2019

De provincie Groningen nodigt je uit voor een inloopbijeenkomst op 27 februari over de onderhoudswerkzaamheden aan de N370, die dit voorjaar zullen plaatsvinden. De locatie van de bijeenkomst is EM2 (op het Oude Suikerunieterrein) in Groningen.

Lees meer

Uitnodiging bedrijfsbezoek Food and Motion op 26 februari

07-02-2019

Wil je graag werken aan je gezondheid onder goede begeleiding? Kom dan in de benen en neem deel aan het bedrijfsbezoek bij Food and Motion op dinsdag 26 februari! Food and Motion biedt diëtistische begeleiding, personal training en bedrijfsfitness op Zuidoost in Groningen.

Lees meer

Gedeeltelijke sloop viaduct bij Esperantokruising vanaf 11 februari

07-02-2019

Combinatie Herepoort gaat een deel van het viaduct bij de Esperantokruising slopen. Deze werkzaamheden vinden plaats van 11 t/m 27 februari. Lees hier de brief van Aanpak Ring Zuid over de werkzaamheden en verkeershinder. 

Lees meer

Korting MARUG Marketing Conferentie voor leden ZO

15-01-2019

Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over de impact van artificial intelligence op marketing, die plaatsvindt op 26 februari in MartiniPlaza.

Lees meer

ZO wenst je fijne feestdagen en een succesvol 2019!

19-12-2018

Bedrijvenvereniging ZO kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met goed bezochte events, nieuwe leden en diverse projecten die ons bedrijventerrein verbeteren. 

Lees meer

Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen

19-12-2018

Aan de Bornholmstraat staat sinds woensdag 19 december 2018 een bijzonder monumentje in de berm. Drie stoere palen met elk bovenop een inscriptie, die samen symbool staan voor de drie stoere en erg geliefde jonge mannen die hier twee jaar geleden bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen.

Lees meer

Verbinden en samenwerken

18-12-2018

Tijdens de drukbezochte Eindejaarsbijeenkomst van ZO op maandag 17 december sprak onze voorzitter Harry Marissen alle leden en relaties bij over de ontwikkelingen op Zuidoost. Zijn eindejaarsspeech stond in het teken van het thema “verbinden”. Volgens Marissen is er momenteel sprake van een vruchtbare samenwerking met de drie andere bedrijvenverenigingen, en ook met de gemeente Groningen. Dat komt volgens hem ook wel goed uit, omdat Groningen alles op alles zal moeten zetten om in 2035 energieneutraal te kunnen zijn.

Lees meer

Daklozenopvang Helsinkistraat in 2019

04-12-2018

De gemeente Groningen heeft aan de omwonenden van de daklozenopvang aan de Helsinkistraat eind november een brief gestuurd over het beleid omtrent deze opvang in 2019. Lees hier de update van de gemeente.

Lees meer

Masterclass Bedrijfsopvolging en Bedrijfsbeëindiging

22-11-2018

De Groninger Retail Academy organiseert op maandag 10 december een masterclass met als thema over bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging in opdracht van de Groningen City Club (GCC). 

Lees meer

Nachtstremmingen noordelijke rijbaan 16-17 november

16-11-2018

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting (vanaf Julianaplein richting Euvelgunne) blijft de weg gewoon open.

Lees meer

Doe mee aan de Spitsbrekerscompetitie

16-11-2018

Groningen Bereikbaar nodigt bedrijven uit om mee te doen met de Spitsbrekers competitie van BNR Nieuwsradio. In deze competitie gaan bedrijven de uitdaging aan om hun medewerkers uit de file te krijgen. Het is een mooie manier om landelijk aandacht te krijgen voor initiatieven op het gebied van slimme mobiliteit. 

Lees meer

Al aangemeld bij 'Mijn ZO'?

15-11-2018

Alle leden van Bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen sinds de zomer van 2018 een wachtwoord aanvragen en inloggen op de afgeschermde ledenomgeving 'Mijn ZO'. Hier kun je je bedrijfsgegevens updaten, je medeleden zien en je aanmelden voor events van ZO. Zit je nog niet in 'Mijn ZO'? Check dan hier hoe het werkt en vraag snel je wachtwoord aan!

Lees meer

Digitale Werkplaats Google on tour 19-23 november

13-11-2018

Google organiseert weer een Digitale Werkplaats in Groningen in 2018, tussen 19 en 23 november. Wil je als ondernemer meer klanten bereiken via het internet, weten hoe je meerdere online kanalen kunt inzetten of hoe je een businessplan schrijft? Kom naar de Google-bus en volg een van de gratis workshops om je bedrijf te laten groeien.

Lees meer

Uitnodiging gezamenlijke netwerkborrel op Promotiedagen

17-10-2018

Een ideale manier om je relaties in het bedrijfsleven en de politiek van Groningen te ontmoeten: de gezamenlijke netwerkborrel op de Promotiedagen van de vier Groninger bedrijvenverenigingen GCC, VBNO, WEST, ZO en de gemeente Groningen op woensdag 7 november!

Lees meer

Bezoek ZO op de Promotiedagen!

12-10-2018

ZO neemt weer deel aan de Promotiedagen met een ledenstand! Dus kom langs op 6 en 7 november 2018 in MartiniPlaza en bezoek ons en onze 19 deelnemende leden bij stand 6043!

Lees meer

Bomen Scandinaviëweg

10-10-2018

De gemeente Groningen gaat vanaf maandag 29 oktober bomen aan de Scandinaviëweg vervangen. Bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Lees meer

Werkzaamheden Oude Roodehaansterweg 1-2 oktober

26-09-2018

De gemeente Groningen gaat op 1 en 2 oktober 2018 werkzaamheden uitvoeren bij de Oude Roodehaansterweg om de afwatering te verbeteren. Er wordt een duiker aangelegd. Op maandag 1 oktober is de weg deels gestremd.

Lees meer

Gezamenlijke netwerkbijeenkomst 25 september uitgesteld

19-09-2018

De gezamenlijke netwerkbijeenkomst van de vier Groninger bedrijvenverenigingen die gepland stond op dinsdag 25 september, moet worden uitgesteld.

Lees meer

Werkzaamheden bij oude ski-vijver

24-08-2018

Van 27 augustus tot en met 9 november 2018 werkt Combinatie Herepoort in de oude skivijver bij de Europaweg, achter de reclamezuil van IKEA. De aannemer gaat hier maatregelen nemen om het bestaande persriool onder deze vijver te beschermen. Op deze plek komt de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg en de Bornholmstraat.

Lees meer

Wegwerkzaamheden Bergenweg

20-07-2018

De gemeente voert werkzaamheden aan het asfalt aan de Bergenweg uit op 25-26 juli en op 28-30 juli. De weg is dan gestremd voor verkeer. Het gaat om het gedeelte van de weg dat achter het Groothandelscentrum langs loopt, tot aan de brug. 

Lees meer

Rioolrenovatiewerkzaamheden Bornholmstraat

10-07-2018

De gemeente Groningen gaat een gedeelte van het hoofdriool aan de Bornholmstraat renoveren door middel van de zogenaamde kousmethode. Door in delen in het bestaande hoofdriool een met hars geïmpregneerde kous aan te brengen en uit te harden, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode ligt de Bornholmstraat niet wekenlang open en wordt de overlast tot een minimum beperkt. De rioolrenovatiewerkzaamheden hebben geen direct verband met de rioolwerkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd ter hoogte van HANOS. Op die locatie is een volledig nieuw rioolstelsel aangelegd.

Lees meer

Deel van de zuidelijke ringweg in de zomer vijf weken afgesloten

22-06-2018

Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (N7) in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort gaat in deze periode de bouwkuip voor de verdiepte ligging aanleggen. In de middenberm van de ringweg worden hiervoor damwanden ingetrild. Het verkeer wordt omgeleid.

Lees meer

Uitnodiging kick-off Zonnebootraces 28 juni

14-06-2018

Op 29 en 30 juni 2018 doet het WK circus van de Zonnebootrace Groningen aan voor de derde race in het klassement. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Solar Sport One.  Van Wijnen Groningen organiseert, samen met Solar Sport One en Stichting New Energy Coalition, een inspirerende avond op 28 juni als kick-off van de Zonnebootraces. ZO draagt bij aan deze races middels het Fonds, en je bent als lid van ZO van harte uitgenodigd voor deze kick-off op 28 juni!

Lees meer

Promotiedagen 2018: ben jij erbij met ZO?

14-06-2018

Op 6 en 7 november 2018 vinden de Promotiedagen Noord-Nederland weer plaats in MartiniPlaza, en Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) is er natuurlijk weer bij met een mooie stand! Doe jij mee als lid van ZO?

Lees meer

Werkzaamheden Osloweg/Stettinweg en Kielerbocht

08-06-2018

Aanpak Ring Zuid is op 23 mei 2018 gestart met het aanbrengen van grond voor de aanleg van de nieuwe aansluitingen van de Osloweg/Stettinweg en de Kielerbocht op de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden duren t/m 15 juni 2018.

Lees meer

Bijeenkomst over privacywetgeving AVG voor leden bedrijvenverenigingen

29-05-2018

Bedrijvenverenigingen Zuidoost, WEST en VBNO organiseren voor Groningse ondernemers een bijeenkomst over de nieuwe privacy-wetgeving zoals die sinds 25 mei van kracht is. De bijeenkomst is woensdag 11 juli ’s middags vanaf 17.00 uur in The Rock, Atoomweg 6B in Groningen. Graag aanmelden via b.oost@boost.nl

Lees meer

Erepenning Zuidoost voor Helmer Zweep en Henk Bos voor hun jarenlange inzet voor ondernemers en Groningse economie

27-04-2018

Helmer Zweep en Henk Bos hebben uit handen van wethouder Joost van Keulen de erepenning gekregen van de Bedrijvenvereniging Zuidoost. 

Lees meer

Meet the Board: Tom Nicolai

24-04-2018

Wie zijn de bestuursleden van VBZO, en waar houden zij zich mee bezig? Graag stellen we hen een voor een kort aan jullie voor aan de hand van een paar zakelijke én persoonlijke vragen. Het woord is aan Tom Nicolai, secretaris van de vereniging.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Actueel

Contact