Nieuws

Beeldje voor Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne

15-05-2019

Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - zal worden vereeuwigd met een beeldje. Dat hebben we maandag besproken tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens ZO, waar Thies zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor de Hunzezone en het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

Lees meer

Afscheid Helmer Zweep als bestuurslid ZO

15-05-2019

Tijdens onze ALV op 13 mei heeft Bedrijvenvereniging Zuidoost afscheid genomen van ons bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Helmer betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harry Marissen.

Lees meer

ALV: financieel gezond en druk jaar

15-05-2019

Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens de goed bezochte algemene ledenvergadering van onze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

Lees meer

Aanmelding voor de ALV geopend!

24-04-2019

De aanmelding voor de ALV van Bedrijvenvereniging ZO is geopend, geef je nu snel op! Meer dan 40 leden hebben zich al aangemeld voor dit event op maandag 13 mei. Speciale gasten zijn wethouder Paul de Rook (EZ) en Nynke Jongstra, tech savvy consultant bij Bossers & Cnossen.

Lees meer

Cursus 'Duits op de werkvloer'

19-04-2019

Vanaf 8 mei organiseert de Groninger Ondernemers Academy opnieuw de cursus 'Duits op de werkvloer'. Duitse toeristen zijn namelijk voor veel ondernemers een belangrijke doelgroep. Het is daarom van belang dat de Duitsers zich welkom voelen in de stad en bij Groningse bedrijven. Goede beheersing van de Duitse taal moet daaraan bijdragen.

 

Lees meer

Meeuwerderbaan afgesloten 23-26 april

19-04-2019

Wegens bodemonderzoeken zal de Meeuwerderbaan van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 april afgesloten worden voor autoverkeer. Lees meer over deze werkzaamheden in de toelichting door Aanpak Ring Zuid.

Lees meer

Zwerfvuil hoog op agenda tijdens Fondslunch

19-04-2019

Zwerfvuil en het onderhoud van het terrein zijn issues waar leden graag extra aandacht en middelen aan willen besteden, zo bleek tijdens de goed bezochte Fondslunch op donderdag 18 april. ZO organiseerde deze bijeenkomst om met leden te brainstormen over goede nieuwe plannen voor de beschikbare Fondsgelden.

Lees meer

Update BBOG: Je ziet ons niet, maar we zijn er wel!

16-04-2019

Eens per kwartaal organiseert BBOG* een gezamenlijke actie met bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en beveiligingsbedrijf CRUON. Doel is om met gezamenlijke ogen en oren te kijken naar de veiligheidssituatie op de bedrijventerreinen, buiten de ‘normale bedrijfsuren’. Hoe staat het er nu voor?

Lees meer

Groninger Ondernemers Academy

04-04-2019

Vanaf dit jaar gaat de Groninger Retail Academy verder onder de naam Groninger Ondernemers Academy. Met nog meer inspirerende bijeenkomsten, masterclasses en praktische trainingen. Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers werkzaam in de branches Detailhandel, Horeca, Vrijetijd en overig (MKB). Kosteloos, laagdrempelig en praktisch. Maak er als lid van ZO gebruik van!

Lees meer

Werkzaamheden Duinkerkenstraat 5-7 april

03-04-2019

De gemeente Groningen gaat het asfalt vervangen in de Duinkerkenstraat. De werkzaamheden beginnen op vrijdag 5 april om 17:00u. Die avond wordt het oude asfalt gefreesd. Op zaterdag 6 april wordt het nieuwe asfalt aangebracht. Op zondag 7 april is de weg vanaf 6:00u. weer open voor verkeer.

Lees meer

Werk mee aan een betere bereikbaarheid. Ga voor flexibel vervoer!

27-03-2019

Laat gedurende de werkzaamheden aan de ringweg van Groningen je medewerkers zoveel mogelijk met de fiets en het OV naar de zaak komen! Overdag een auto nodig? Maak voor zakelijke ritten gebruik van 100% elektrische auto's via het autodeelproject Bedrijvenpark Zuidoost. Het gebruik wordt per uur berekend.

Lees meer

Update BBOG: rust door surveillances

27-03-2019

Lees hier de nieuwe update van de BBOG: een spontane reactie van Egbert Ipema van Sign Up bij het gesprek over nut en noodzaak van de collectieve surveillance over de bedrijventerreinen in Groningen. 

Lees meer

Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne, overleden

22-03-2019

Boer Thies Dijkhuis, markant lid van onze vereniging, is overleden. De dappere laatste boer van Euvelgunne op Zuidoost is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. 

Lees meer

Mei en juni: onderhoud westelijke en oostelijke ringweg

22-03-2019

Vanaf 28 april vinden er in de meivakantie en een aantal weekenden in mei en juni onderhoudswerkzaamheden plaats aan de westelijke en oostelijke ringweg. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

Lees meer

Hoe reis jij naar Stad? Mobiliteitsenquête

22-03-2019

Ben jij werkzaam in de stad Groningen? Hoe reis jij (het liefst) naar de stad? Wat vind je van de bereikbaarheid van Groningen? Op deze en andere vragen over je woon-werkverkeer zoekt Groningen Bereikbaar samen met bedrijven en instellingen in de stad een antwoord. Vul de enquête voor 1 mei in via onderstaande knop en maak bovendien kans op prachtige prijzen!

Lees meer

Zonnepanelen op je dak?

06-03-2019

Wil jij ook bekijken of je op het dak van je bedrijf mogelijk zonnepanelen kunt installeren? Dan is het project 'Zun op 't Dak' misschien wat voor jou! Samen met de gemeente Groningen biedt ZO ondernemers de kans om zonnepanelen op eigen dak te verkennen. Ingenieurs- en adviesbedrijf Ohpen uit Leek gaat met je aan de slag voor een volledige inventarisatie en het opstellen van een businesscase. En heel mooi: er zijn geen kosten aan verbonden. 

Lees meer

Studenten ROC Menso Alting onderzoeken naamsbekendheid OpenStad

06-03-2019

Leden van de bedrijvenverenigingen in de stad Groningen kunnen de komende weken gebeld worden door studenten van ROC Menso Alting. In opdracht van OTP Groningen voeren studenten van de opleiding junior-accountmanager een telefonisch onderzoek uit naar de naamsbekendheid bij ondernemers van OpenStad.

Lees meer

Uitnodiging bijeenkomst Zon op Daken op 28 februari

14-02-2019

De gemeente Groningen, samen met bedrijvenvereniging Zuidoost, heeft zich ten doel gesteld om in 2035 CO2 neutraal te zijn en voor 1 mei 2020, 12 MWp te ontwikkelen op daken van bedrijven en kantoren. De gemeente is hiervoor een pilot van 1 jaar gestart voor bedrijventerrein Zuidoost, 'Zon op Daken'. Ohpen ingenieurs verzorgt hiervoor kosteloos en onafhankelijk advies. Hoe? Dat lichten we graag toe op een informatiebijeenkomst op donderdag 28 februari over dit project. Lees hier de uitnodiging van Ophen.

Lees meer

Inloopbijeenkomst onderhoudswerkzaamheden N370 op 27 februari

14-02-2019

De provincie Groningen nodigt je uit voor een inloopbijeenkomst op 27 februari over de onderhoudswerkzaamheden aan de N370, die dit voorjaar zullen plaatsvinden. De locatie van de bijeenkomst is EM2 (op het Oude Suikerunieterrein) in Groningen.

Lees meer

Uitnodiging bedrijfsbezoek Food and Motion op 26 februari

07-02-2019

Wil je graag werken aan je gezondheid onder goede begeleiding? Kom dan in de benen en neem deel aan het bedrijfsbezoek bij Food and Motion op dinsdag 26 februari! Food and Motion biedt diëtistische begeleiding, personal training en bedrijfsfitness op Zuidoost in Groningen.

Lees meer

Gedeeltelijke sloop viaduct bij Esperantokruising vanaf 11 februari

07-02-2019

Combinatie Herepoort gaat een deel van het viaduct bij de Esperantokruising slopen. Deze werkzaamheden vinden plaats van 11 t/m 27 februari. Lees hier de brief van Aanpak Ring Zuid over de werkzaamheden en verkeershinder. 

Lees meer

Korting MARUG Marketing Conferentie voor leden ZO

15-01-2019

Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over de impact van artificial intelligence op marketing, die plaatsvindt op 26 februari in MartiniPlaza.

Lees meer

ZO wenst je fijne feestdagen en een succesvol 2019!

19-12-2018

Bedrijvenvereniging ZO kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met goed bezochte events, nieuwe leden en diverse projecten die ons bedrijventerrein verbeteren. 

Lees meer

Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen

19-12-2018

Aan de Bornholmstraat staat sinds woensdag 19 december 2018 een bijzonder monumentje in de berm. Drie stoere palen met elk bovenop een inscriptie, die samen symbool staan voor de drie stoere en erg geliefde jonge mannen die hier twee jaar geleden bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen.

Lees meer

Verbinden en samenwerken

18-12-2018

Tijdens de drukbezochte Eindejaarsbijeenkomst van ZO op maandag 17 december sprak onze voorzitter Harry Marissen alle leden en relaties bij over de ontwikkelingen op Zuidoost. Zijn eindejaarsspeech stond in het teken van het thema “verbinden”. Volgens Marissen is er momenteel sprake van een vruchtbare samenwerking met de drie andere bedrijvenverenigingen, en ook met de gemeente Groningen. Dat komt volgens hem ook wel goed uit, omdat Groningen alles op alles zal moeten zetten om in 2035 energieneutraal te kunnen zijn.

Lees meer

Daklozenopvang Helsinkistraat in 2019

04-12-2018

De gemeente Groningen heeft aan de omwonenden van de daklozenopvang aan de Helsinkistraat eind november een brief gestuurd over het beleid omtrent deze opvang in 2019. Lees hier de update van de gemeente.

Lees meer

Masterclass Bedrijfsopvolging en Bedrijfsbeëindiging

22-11-2018

De Groninger Retail Academy organiseert op maandag 10 december een masterclass met als thema over bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging in opdracht van de Groningen City Club (GCC). 

Lees meer

Nachtstremmingen noordelijke rijbaan 16-17 november

16-11-2018

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting (vanaf Julianaplein richting Euvelgunne) blijft de weg gewoon open.

Lees meer

Doe mee aan de Spitsbrekerscompetitie

16-11-2018

Groningen Bereikbaar nodigt bedrijven uit om mee te doen met de Spitsbrekers competitie van BNR Nieuwsradio. In deze competitie gaan bedrijven de uitdaging aan om hun medewerkers uit de file te krijgen. Het is een mooie manier om landelijk aandacht te krijgen voor initiatieven op het gebied van slimme mobiliteit. 

Lees meer

Al aangemeld bij 'Mijn ZO'?

15-11-2018

Alle leden van Bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen sinds de zomer van 2018 een wachtwoord aanvragen en inloggen op de afgeschermde ledenomgeving 'Mijn ZO'. Hier kun je je bedrijfsgegevens updaten, je medeleden zien en je aanmelden voor events van ZO. Zit je nog niet in 'Mijn ZO'? Check dan hier hoe het werkt en vraag snel je wachtwoord aan!

Lees meer

Digitale Werkplaats Google on tour 19-23 november

13-11-2018

Google organiseert weer een Digitale Werkplaats in Groningen in 2018, tussen 19 en 23 november. Wil je als ondernemer meer klanten bereiken via het internet, weten hoe je meerdere online kanalen kunt inzetten of hoe je een businessplan schrijft? Kom naar de Google-bus en volg een van de gratis workshops om je bedrijf te laten groeien.

Lees meer

Uitnodiging gezamenlijke netwerkborrel op Promotiedagen

17-10-2018

Een ideale manier om je relaties in het bedrijfsleven en de politiek van Groningen te ontmoeten: de gezamenlijke netwerkborrel op de Promotiedagen van de vier Groninger bedrijvenverenigingen GCC, VBNO, WEST, ZO en de gemeente Groningen op woensdag 7 november!

Lees meer

Bezoek ZO op de Promotiedagen!

12-10-2018

ZO neemt weer deel aan de Promotiedagen met een ledenstand! Dus kom langs op 6 en 7 november 2018 in MartiniPlaza en bezoek ons en onze 19 deelnemende leden bij stand 6043!

Lees meer

Bomen Scandinaviëweg

10-10-2018

De gemeente Groningen gaat vanaf maandag 29 oktober bomen aan de Scandinaviëweg vervangen. Bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Lees meer

Werkzaamheden Oude Roodehaansterweg 1-2 oktober

26-09-2018

De gemeente Groningen gaat op 1 en 2 oktober 2018 werkzaamheden uitvoeren bij de Oude Roodehaansterweg om de afwatering te verbeteren. Er wordt een duiker aangelegd. Op maandag 1 oktober is de weg deels gestremd.

Lees meer

Gezamenlijke netwerkbijeenkomst 25 september uitgesteld

19-09-2018

De gezamenlijke netwerkbijeenkomst van de vier Groninger bedrijvenverenigingen die gepland stond op dinsdag 25 september, moet worden uitgesteld.

Lees meer

Werkzaamheden bij oude ski-vijver

24-08-2018

Van 27 augustus tot en met 9 november 2018 werkt Combinatie Herepoort in de oude skivijver bij de Europaweg, achter de reclamezuil van IKEA. De aannemer gaat hier maatregelen nemen om het bestaande persriool onder deze vijver te beschermen. Op deze plek komt de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg en de Bornholmstraat.

Lees meer

Wegwerkzaamheden Bergenweg

20-07-2018

De gemeente voert werkzaamheden aan het asfalt aan de Bergenweg uit op 25-26 juli en op 28-30 juli. De weg is dan gestremd voor verkeer. Het gaat om het gedeelte van de weg dat achter het Groothandelscentrum langs loopt, tot aan de brug. 

Lees meer

Rioolrenovatiewerkzaamheden Bornholmstraat

10-07-2018

De gemeente Groningen gaat een gedeelte van het hoofdriool aan de Bornholmstraat renoveren door middel van de zogenaamde kousmethode. Door in delen in het bestaande hoofdriool een met hars geïmpregneerde kous aan te brengen en uit te harden, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode ligt de Bornholmstraat niet wekenlang open en wordt de overlast tot een minimum beperkt. De rioolrenovatiewerkzaamheden hebben geen direct verband met de rioolwerkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd ter hoogte van HANOS. Op die locatie is een volledig nieuw rioolstelsel aangelegd.

Lees meer

Deel van de zuidelijke ringweg in de zomer vijf weken afgesloten

22-06-2018

Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (N7) in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort gaat in deze periode de bouwkuip voor de verdiepte ligging aanleggen. In de middenberm van de ringweg worden hiervoor damwanden ingetrild. Het verkeer wordt omgeleid.

Lees meer

Uitnodiging kick-off Zonnebootraces 28 juni

14-06-2018

Op 29 en 30 juni 2018 doet het WK circus van de Zonnebootrace Groningen aan voor de derde race in het klassement. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Solar Sport One.  Van Wijnen Groningen organiseert, samen met Solar Sport One en Stichting New Energy Coalition, een inspirerende avond op 28 juni als kick-off van de Zonnebootraces. ZO draagt bij aan deze races middels het Fonds, en je bent als lid van ZO van harte uitgenodigd voor deze kick-off op 28 juni!

Lees meer

Promotiedagen 2018: ben jij erbij met ZO?

14-06-2018

Op 6 en 7 november 2018 vinden de Promotiedagen Noord-Nederland weer plaats in MartiniPlaza, en Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) is er natuurlijk weer bij met een mooie stand! Doe jij mee als lid van ZO?

Lees meer

Werkzaamheden Osloweg/Stettinweg en Kielerbocht

08-06-2018

Aanpak Ring Zuid is op 23 mei 2018 gestart met het aanbrengen van grond voor de aanleg van de nieuwe aansluitingen van de Osloweg/Stettinweg en de Kielerbocht op de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden duren t/m 15 juni 2018.

Lees meer

Bijeenkomst over privacywetgeving AVG voor leden bedrijvenverenigingen

29-05-2018

Bedrijvenverenigingen Zuidoost, WEST en VBNO organiseren voor Groningse ondernemers een bijeenkomst over de nieuwe privacy-wetgeving zoals die sinds 25 mei van kracht is. De bijeenkomst is woensdag 11 juli ’s middags vanaf 17.00 uur in The Rock, Atoomweg 6B in Groningen. Graag aanmelden via b.oost@boost.nl

Lees meer

Erepenning Zuidoost voor Helmer Zweep en Henk Bos voor hun jarenlange inzet voor ondernemers en Groningse economie

27-04-2018

Helmer Zweep en Henk Bos hebben uit handen van wethouder Joost van Keulen de erepenning gekregen van de Bedrijvenvereniging Zuidoost. 

Lees meer

Meet the Board: Tom Nicolai

24-04-2018

Wie zijn de bestuursleden van VBZO, en waar houden zij zich mee bezig? Graag stellen we hen een voor een kort aan jullie voor aan de hand van een paar zakelijke én persoonlijke vragen. Het woord is aan Tom Nicolai, secretaris van de vereniging.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Actueel

Contact