IN GESPREK MET:
Gina Olthoff

,,Mensen willen hier heel graag werken’’

,,Mensen willen hier heel graag werken’’

Gina Olthoff (47) is sinds twee jaar directeur bij Iederz, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen. Het nieuwe pand aan de Silkeborgweg 2 werd afgelopen najaar officieel geopend door koning Willem Alexander. En als klap op de vuurpijl won het de publiekprijs tijdens de architectuurmaand.”

Hoe bevalt het nieuwe gebouw?
,,Het is een fantastisch pand. Het gebouw heeft enorm veel uitstraling en het mooie is dat het volledig energie-neutraal is. Mensen willen heel graag bij Iederz werken en daar werkt dit gebouw ook aan mee. Het was best even een operatie om van drie locaties naar één plek te gaan. We hebben dit stapsgewijs gedaan en onze collega’s zoveel mogelijk meegenomen in-, en voorbereid op, de veranderingen. Zo hebben we bijvoorbeeld extra tijd en aandacht besteed aan de nieuwe reisroute naar het werk.”

Wat is Iederz voor bedrijf?
,,We bieden al meer dan 40 jaar beschut werk, zowel binnen als buiten onze organisatie. We zijn onderdeel van de gemeente Groningen en iedereen met een indicatie voor beschut werk kan bij ons terecht. Er werken hier op deze locatie 550 mensen en ruim 550 anderen zijn gedetacheerd, bijvoorbeeld in de schoonmaak en bij stadsbeheer.’’

Wat gebeurt hier zoal binnen de poorten?
,,We hebben pakweg 70 klanten waar we allerlei verschillende werkzaamheden voor doen. Onze nieuwste klus is voor defensie. Met 80 fulltimers verpakken we alle rantsoenen voor de manschappen en die gaan de hele wereld over. Een mooie opdracht die de werknemers met trots vervullen.”

Dat klinkt als een trotse directeur
,,Dat ben ik zeker. Ik was manager dienstverlening bij Afeer en werk hier nu 2 jaar met ontzettend veel plezier. Ik vind het ‘t leukste bedrijf dat er is, want je werkt mee aan de ontwikkeling van mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik stap ’s ochtends met heel veel zin op de fiets vanuit het Oosterpark. Vergeet niet dat dit een bedrijf is met een miljoenenomzet, met mooie – ook veelal – lokale klanten. Hier komen 300 leveranciers over de vloer. In het hart van dit gebouw is een gigantisch groot magazijn waar je van de vloer kan eten. We runnen hier op het gebied van hygiëne en kwaliteit een volledig gecertificeerd bedrijf.”

En jullie zijn hier in april 2023 naar toe gekomen en onmiddelijk lid geworden van ZO
,,Jazeker, we willen onze buren op dit bedrijventerrein graag leren kennen. Accountmanager Ellen Bakker is degene die namens Iederz de contacten met ZO onderhoudt. Laatst kwam het ZO-bestuur hier al even langs om kennis te maken en om te bespreken hoe we mekaar kunnen versterken.”

Nog ideeën of suggesties voor ZO?
,,Ik zou het hartstikke leuk vinden als er eens een netwerkbijeenkomst bij ons wordt georganiseerd. We laten graag zien wat we doen en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen. Dat zou toch tof zijn?”