IN GESPREK MET:
Eva van der Poel-sluiter en sander van der kolk

,Wij bouwen de softwaresystemen achter websites’’

,,Wij bouwen de softwaresystemen achter websites’’

Eva van der Poel-Sluiter en Sander van der Kolk van Code050 hebben net een klein feestje achter de rug. Op 6 januari bestond het bedrijf waar zij voor werken twee jaar. Dus was er taart van banketbakkerij Borgman voor alle ‘bewoners’ van het bedrijfsverzamelgebouw De Stek aan de Euvelgunnerweg 25A. En natuurlijk een glas bubbels voor de eigen medewerkers.

Wat doen jullie?
,,Je ziet dat veel bedrijven een website hebben, maar bijvoorbeeld ook een webshop, voorraad, de financiële administratie en een server waar alles op staat. In de loop der jaren veroudert de software en wordt er steeds meer aan elkaar geknoopt. Wij helpen bedrijven met onze ‘technische bouwstenen’ om de processen te verbeteren, zeg maar te moderniseren. Voor alle duidelijkheid bouwen wij geen website, maar wel de systemen die erachter zitten. Wij zijn een maatwerk-softwarebedrijf, maar dus geen internetbureau. Onze kracht zit hem erin dat onze ontwikkelaars wekelijks bij onze klanten aan tafel zitten. Korte lijnen; wij hebben geen account- of salesmanager die daartussen zitten.’’

Hoe is Code050 ontstaan?
,,De huidige eigenaren Serge Laros en Jaap Boerma hadden ieder een eigen IT-bedrijf en hebben hun krachten gebundeld. Naast ons tweeën (Eva doet alles wat niet met techniek te maken heeft en Sander is projectmanager) werken er bij Code050 in totaal acht developers. Drie ontwikkelaars werken vanuit Indonesië. En eerlijk gezegd kunnen we nog steeds nieuwe ontwikkelaars gebruiken, maar die zijn lastig te vinden. Gelukkig weten ze ons steeds vaker zelf te vinden.”

En sinds het voorjaar van 2023 lid van ZO
,,We zitten hier in het bedrijfsverzamelgebouw De Stek die met een gebouwenraad een soort mini-bedrijvenvereniging heeft. Heel leuk; we leren van elkaar en helpen waar nodig. We leerden ZO kennen tijdens een bijeenkomst in De Stek over circulair ondernemen, omdat het pand hier 100% duurzaam en gasloos is. De thema’s waar ZO zich hard voor maakt spreken ons ook aan en natuurlijk vinden we het belangrijk om te netwerken. Het is mooi als bedrijven elkaar kunnen helpen en versterken. Met dank aan de nieuwe website van ZO zien we gelukkig nóg beter waar iedereen mee bezig is, zeker als iedereen de profielen invult.”

Wat brengt ZO jullie als bedrijf?
,,We zijn nu krap een jaar lid en willen graag een actieve rol innemen. Dat zal in ons geval natuurlijk kunnen als IT-specialisten, maar ook zo’n ZO-ontbijtsessie organiseren we met liefde een keer bij ons.”

Nog ideeën of suggesties voor ZO?
,,Het lijkt ons leuk om ook evenementen bij te wonen die samen met de andere bedrijvenverenigingen in Groningen worden georganiseerd. Het is interessant om collega’s te spreken die in een ander gebied werken. Natuurlijk is er het jaarlijkse nieuwjaarsfeest in MartiniPlaza, maar dat is heel massaal. Als je daar niet heel veel mensen kent, spreek je net niet de juiste mensen. Misschien is het ook een idee om per sector iets te organiseren. Helaas zijn wij zelf iets te oud voor Jong ZO, maar we gaan zeker nadenken om iemand van onze jongere collega’s naar voren te schuiven.”