Dossierartikelen

Startontbijt Koploperproject op 28 januari

15-01-2020

Het Koploperproject Duurzaam Ondernemen Groningen gaat van los op Zuidoost! We beginnen met een startontbijt op dinsdag 28 januari voor de deelnemers bij Harrier. Er zijn nog plekken beschikbaar in het project: belangstellenden zijn welkom tijdens deze kick-off!

Lees meer

Koploperproject Zuidoost in januari van start

22-11-2019

‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde donderdag 20 november aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

Lees meer

Groningen werkt slim: nieuw duurzaamheidsplatform

14-11-2019

Groningen werkt slim is het nieuwe duurzaamheidsplatform van de vier Groninger bedrijvenverenigingen, de gemeente Groningen en provincie Groningen. Ben jij als ondernemer op zoek naar praktisch advies over bijvoorbeeld energiebesparing, duurzaam vervoer of investeren in duurzame energie? Dan helpen zij je graag verder. 

Lees meer

Hoe loopt de verduurzaming aan de Wasaweg? Een update.

09-10-2019

Eind september organiseerde de projectgroep BZO TKI een tussentijdse bijeenkomst voor de deelnemers en belangstellenden bij Bidfood. Het doel van dit project is om de Wasaweg zo energieneutraal mogelijk te krijgen. Hoe staat het er nu voor?

 

Lees meer

ZO tekent convenant 500.000 zonnepanelen

03-07-2019

Niet pas in 2025, maar drie jaar eerder, al in 2022, moeten er op daken van bedrijven, woningen, kantoren en instellingen in de gemeente Groningen 500.000 zonnepanelen liggen. Momenteel zijn dat er ruim 18.000. Dat is de strekking van een convenant dat eind juni is gesloten tussen ondernemers van bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen en andere partijen. Namens ZO zette Harry Bouma, bestuurslid van ZO, zijn handtekening onder het convenant.

Lees meer

Pilot Zun op ’t Dak in volle gang!

24-05-2019

De pilot 'Zun op’t Dak' is in volle gang! Dit project draait rondom de verduurzaming van ons bedrijventerrein Zuidoost. Lees hier hoe het project verloopt. En het mooie is: je kunt je nog aanmelden voor deze pilot.

Lees meer

Zonnepanelen op je dak?

06-03-2019

Wil jij ook bekijken of je op het dak van je bedrijf mogelijk zonnepanelen kunt installeren? Dan is het project 'Zun op 't Dak' misschien wat voor jou! Samen met de gemeente Groningen biedt ZO ondernemers de kans om zonnepanelen op eigen dak te verkennen. Ingenieurs- en adviesbedrijf Ohpen uit Leek gaat met je aan de slag voor een volledige inventarisatie en het opstellen van een businesscase. En heel mooi: er zijn geen kosten aan verbonden. 

Lees meer

Zuidoost volop bezig met energietransitie, ook met Fonds Nieuwe Doen Groningen

09-07-2018

Ondernemers op Zuidoost en ZO zijn volop bezig om concrete stappen te zetten voor energiebesparing en naar het gebruik van duurzame energie. Ze kunnen daarbij gebruikmaken van een groot aantal regelingen en financieringsmogelijkheden. Een van de nieuwste regelingen is Fonds Nieuwe Doen Groningen. Het Fonds Nieuwe Doen organiseerde in samenwerking met ZO een infobijeenkomst op donderdag 5 juli.

Lees meer

Slim energie delen: 'Wasaweg Energieneutraal'

22-06-2018

Dertig bedrijven aan de Wasaweg in Groningen gaan onder de naam 'Wasaweg Energieneutraal' slimmer met - duurzame - elektriciteit om. De bedrijven zetten nieuwe technologische tools in die vraag en aanbod in de straat op elkaar afstemmen, waardoor ze duurzaam opgewekte energie onderling kunnen uitwisselen. Donderdag 21 juni verrichtte wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen bij ICT-bedrijf Bossers & Cnossen de officiële start van dit grootschalige energie-innovatieproject.

Lees meer

Kick-off project 'Wasaweg Energieneutraal' op 21 juni

14-06-2018

Graag nodigt Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) ondernemers aan de Wasaweg uit voor de kick-off van het project 'Wasaweg Energieneutraal’ op donderdag 21 juni. In dit project kijken we hoe jij samen met bedrijven aan de Wasaweg onderling slimmer met elektriciteit om kunt gaan. Het levert jou als ondernemer een forse besparing op.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief