IN GESPREK MET:
Djimmer van der weerd

,,Met elkaar sta je sterker, zeker vanuit de strakke ZO-organisatie’’

,,Met elkaar sta je sterker, zeker vanuit de strakke ZO-organisatie’’

De bestuursleden van ZO doen van alles achter de schermen. Wie zijn zij en wat doen zij precies? In de loop van de tijd stellen we alle leden van het bestuur aan u voor. Deze keer aspirant-lid Djimmer van der Weerd van P&P Projects.

Zijn voornaam levert altijd meteen gespreksstof op, zegt Djimmer aan het begin van het gesprek. Vol trots vertelt hij over de Friese herkomst van zijn niet-alledaagse naam en hoe al drie klanten de naam Djimmer aan hun nazaten gaven.

Djimmer van der Weerd is commercieel directeur/aandeelhouder van P&P Projects aan de Wasaweg in Groningen, dat sinds 1994 bestaat. Het bedrijf levert promotionele artikelen om bedrijven zichtbaarder te maken. Een greep uit zijn aanbod: Producten voor zowel in- als extern gebruik en merchandising ter promotie of verkoop. Je kan het zo gek niet noemen; het gaat van banners, vlaggen, brochures, sleutelkoorden, notitieblokken, veiligheidshesjes, muismatten tot bedrukte fietskleding, tassen of truien aan toe. Djimmer: ,,Soms doen copyshops dit werk erbij, maar dan is de kwaliteit echt niet dezelfde. Wij zitten in de top-25 van Nederland en dan ben ik voorzichtig. We zoeken altijd naar kwaliteit tussen de vele prullaria.’’

Bij P&P werken 20 mensen voor klanten als Jumbo, Action, Vodafone/Ziggo, Medipoint, Unicef, Amnesty, diverse politieke partijen en veel gemeenten en andere overheidsinstellingen.

Voldoende grote klanten, maar het blijft een grillige markt met pieken en dalen, zegt Djimmer. ,,Wij zitten in de marketing/communicatie-hoek en als er gesneden moet worden bij een bedrijf, is het vaak op dat vlak. We merkten dat sterk tijdens corona en ook toen de energieprijzen ineens zo stegen.’’

Duurzaamheid vindt Djimmer een belangrijk thema en ook in zijn eigen bedrijfsvoering gaat hij daar ver in. Het eigen pand heeft een A+++-label met 240 zonnepanelen en louter ledverlichting. ,,We stoken amper in dit pand. Ik draag liever een warme trui. De verwarming in deze vergaderruimte heb ik net even iets hoger gedraaid voor dit gesprek. We gebruiken zo weinig mogelijk plastic producten en schenken verantwoorde thee en koffie.”

Bestuurslid ZO
Hij vindt het een eer dat hij voor het ZO-bestuur is gevraagd. ,,Ik zit met mijn bedrijf in het ZO-gebied en denk graag mee over bereikbaarheid, de hoeveelheid faciliteiten, de uitstraling van het bedrijventerrein en natuurlijk over duurzaamheid. Hoe maak je het bedrijventerrein toekomstbestendig op korte en lange termijn? Denk aan thema’s als hittestress, klimaatadaptatie, meer bomen en groenstroken in de algemene ruimten, voldoende energie-aansluitingen. Het zijn allemaal onderwerpen die mij aan het hart liggen. Ik ben gemakkelijk in de omgang en wil dus graag in gesprek met collega-ondernemers om te horen wat er leeft. Wat kunnen we verbeteren? Ja, ik ken ook de mallemolen waarin je soms terecht komt als je als ondernemer iets voor elkaar wilt boksen. Met elkaar sta je sterker, zeker vanuit de strakke ZO-organisatie.”

Over de directe omgeving van zijn bedrijf aan de Wasaweg is Djimmer best tevreden. ,,De bereikbaarheid is hier goed, alleen het parkeren op de openbare weg levert af en toe gevaarlijke situaties op. Dat is misschien nog wel een puntje.” Om er snel achteraan te zeggen: ,,Maar ik ben er als bestuurslid natuurlijk in eerste instantie voor zaken die andere ondernemers betreffen. Daar lever ik dolgraag een bijdrage aan.”

Djimmer van der Weerd (1978), geboren in Franeker, woont in Peize met zijn vrouw Susanne, twee dochters van 12 en 13 jaar en hun Australische Labradoodle Moos (die meestal meegaat naar kantoor). Het gezin gaat regelmatig naar hun vakantiewoning in Friesland. Djimmer doet aan tennis, padel en heeft een personal trainer.