Informatiebijeenkomst windturbines Roodehaan en Westpoort

Informatiebijeenkomst

Deze activiteit is gesloten voor inschrijvingen.

Informatiebijeenkomst
12-02-2020
16.15-18.00 uur
18

De gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging Zuidoost organiseren een informatiebijeenkomst over de mogelijke inzet van windturbines op bedrijventerreinen Roodehaan en Westpoort op woensdag 12 februari voor ondernemers in dit gebied.

Aanleiding

De gemeente Groningen heeft de ambitie uitgesproken om in 2035 CO2 neutraal te zijn. Deze ambitie is al in 2011 vastgesteld door de gemeenteraad en sindsdien omgezet en gevisualiseerd in de Routekaart Groningen CO2-neutraal 2035.

Eén van de doelen is om in 2035 meer dan 36 MWp opgesteld vermogen aan wind op land in de gemeente te hebben. Om dit te concretiseren heeft de gemeente twee bedrijvenlocaties aangewezen waar inzet van windenergie mogelijk is. Dit zijn de bedrijvenlocaties Westpoort en Roode Haan.

Informatiebijeenkomst 12 februari 

De gemeente vindt dat ondernemers en inwoners in een vroeg stadium moeten kunnen meedenken en meebeslissen onder welke voorwaarden windenergie mogelijk is. Er is nog niets besloten over de komst van windmolens, daarom willen wij je als ondernemer in dit gebied graag uitnodigen voor een informatiebijeenkomst op woensdag 12 februari 2020, 16.15-18.00 uur in Noorderpoort Euroborg (Boumaboulevard 113 in Groningen. Je kunt je melden bij de balie van het Grand Café).

Tijdens deze bijeenkomst zal de heer Alfred Hamstra van de gemeente Groningen een toelichting geven op de plannen van de gemeente Groningen en zal mevrouw Romy Hoogeveen van onderzoeksbureau Decisio een toelichting geven over de resultaten van het onderzoek dat zij uitvoeren in opdracht van de gemeente.

Wij houden deze informatiebijeenkomst om je te informeren, maar ook om je mee te nemen in het proces en om de stemming te peilen.

Aanmelden

Je kunt je op deze pagina aanmelden voor deze bijeenkomst. We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 5 februari.

Noorderpoort Euroborg

Adres
Boumaboulevard 113
Plaats
Groningen
Naar de website

Contactpersoon

Naam
Nico Borgman
Mail de contactpersoon