ACTIVITEITEN

Ervaar de kracht van verbinding: Ontdek onze veelzijdige activiteiten bij bedrijfsvereniging ZO.

Elders

Feestelijke bijeenkomst Hunzezone

Op donderdag 13 juni a.s. viert Het Groninger Landschap de feestelijke afronding van de herinrichting van een gedeelte van de Hunzezone en de overdracht van het Koplopersbos in Groningen. Zij nodigen je van harte uit om met hen het glas te heffen, de sporen van de oude rivier de Hunze te volgen en de resultaten te bewonderen.

Bijeenkomst

13 juni 2024
Vanaf 15:15 uur

Programma
Je bent vanaf 15.15 uur van harte welkom aan de Winschoterweg tussen Stainkoeln en Stal Hunzeheerd (Winschoterweg 6, Groningen). Om 15.30 uur start het officiële programma met een welkomstwoord door Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap. Sijas de Groot, artistiek leider Stichting Tussenland, zal een stuk voordragen uit de audiowandeling Stem van de Hunze uit 2022. Mirjam Wijnja, wethouder Groen en Klimaatadaptatie van gemeente Groningen, zal de herinrichting van de Hunzezone officieel afronden en het nieuwe fietspad in het spoor van de Hunze in gebruik nemen.

Gezamenlijk ga je per fiets naar het Koplopersbos. Daar aangekomen wordt een moment om de overdracht van het Koplopersbos aan Het Groninger Landschap te vieren. Er wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Aanmelden
Indien je gebruik wenst te maken van deze uitnodiging dan stellen ze het zeer op prijs als je je aanmeldt. Gelieve er ook bij te melden met hoeveel mensen je verwacht te komen. Dit kun je doen door te mailen naar communicatie@groningerlandschap.nl o.v.v. ‘Feestelijke bijeenkomst Hunzezone’. Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 050 313 59 01. Ze gaan ervan uit dat je zelf zorg draagt voor een fiets. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om met jouw eigen fiets te komen, dan horen ze dat graag.